Partijas "Latvijai un Ventspilij" kopsapulce piektdien izvirzījusi septiņus kandidātus rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Starp izvirzītajiem kandidātiem ir arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš gan pats saka, ka joprojām neesot pieņēmis lēmumu, vai kandidēs Saeimas vēlēšanās.

Kā informējusi "Latvijai un Ventspilij" biedre 10.Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola, Lemberga kandidatūru izvirzījis "Latvijai un Ventspilij" valdes loceklis Guntis Blumbergs un partijas kopsapulce to atbalstījusi, tādējādi paužot atbalstu un dodot Lembergam partijas mandātu, ja viņš izlemtu kandidēt.

Partijas kopsapulce Saeimas ārkārtas vēlēšanām izvirzījusi arī 10.Saeimas deputātus Jāni Vucānu un pašu Reiznieci-Ozolu, kā arī Ventspils Augstskolas pasniedzēju Dmitriju Smirnovu, Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāju Aldi Slavinski, Ventspils pilsētas domes deputāti Ilzi Buņķi, kā arī pašlaik bezpartejisko, nesen no Latvijas Zaļās partijas (LZP) izslēgto 10.Saeimas deputāti Ivetu Griguli.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis iepriekš apliecinājis, ka garantē no LZP izslēgtajai Grigulei kā bezpartejiskai vietu ZZS deputātu kandidātu sarakstā 11.Saeimas vēlēšanās. ZZS esot lēmusi, ka visiem pašreizējiem ZZS frakcijas deputātiem tiks dota iespēja atkārtoti kandidēt Saeimas vēlēšanās un "lai vēlētāji izšķir".

Kā informēja Reizniece-Ozola, partijas valde turpmāk, iespējams, lems par vēl kādu citu kandidātu izvirzīšanu.

Ventspils mērs iepriekš pastāstīja, ka viņa vadītā partija "Latvijai un Ventspilij" jau pieņēmusi principiālu lēmumu Saeimas ārkārtas vēlēšanās startēt kopā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), ar ko tā sadarbojusies arī līdz šim.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: