Google uzsāks attēlu vākšanu Latvijā, lai uzlabotu Google Maps un Street View pakalpojumu. Jau tuvāko nedēļu laikā Latvijā ieradīsies Google automašīnas, lai fotografētu ielas un objektus visā Latvijas teritorijā.

Pēc attēlu savākšanas tie tiks apstrādāti un savienoti. Tas būs tehnoloģiski sarežģīts process, un tāpēc var prasīt vairākus mēnešus, raksta Dienas Bisness.

Google Maps Street View kartē patlaban ir apskatāmas vairāk nekā 30 pasaules valstu pilsētas. Karte ļauj lietotājiem «pārvietoties» kādā noteiktā pilsētā vai apkaimē ar panorāmas skata palīdzību. Vietas, kas pieejamas Google Street View skatā var aplūkot tuvplānā, izmantojot Google Maps attēla pietuvināšanas funkciju.

«Šādā veidā jūs varat kartes tuvplānā apskatīt iecerēto restorānu vēl pirms esat tur ieradušies, plānot ceļojuma maršrutu, organizēt tikšanās vietu vai pildīt ģeogrāfijas mājas darbus. Tāpat šo karti var izmantot, lai noskaidrotu braukšanas virzienus,» stāstīja Google pārstāvošās kompānijas Grayling konsultante Inga Oliņa.

«Arī uzņēmēji var iegūt no Google Street View tehnoloģijas, ievietojot sava uzņēmuma fotokartes skatu savā mājaslapā bez maksas, tādā veidā palīdzot potenciālajiem klientiem vieglāk atrast nepieciešamo objektu un pakalpojuma sniedzēju,» skaidroja I. Oliņa.

Pēc attēlu apstrādes visas kartē redzamās cilvēku sejas tiks izpludinātas, lai aizsargātu indivīdu privātumu. Pēc kartes ieviešanas cilvēki varēs ziņot par objektu vai subjektu izņemšanu no kartes, aizpildot veidlapu ar precīziem tā atrašanās parametriem. Tas būs izdarāms, izmantojot funkciju «ziņot par kļūdu», norādīja I. Oliņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: