Svētdien plkst. 16.00 Ventspils teātra namā Jūras vārti pilsētas svētku noslēgumā skatītāju vērtējumam tiks nodota Uģa Prauliņa folk-baroka opera „Opera Ficta”.

Pamatojot latīnisko darba nosaukumu – „neīsts/izdomāts darbs”, operas libreta autori Uģis Prauliņš, režisore Iveta Ērkšķe un izrādes muzikālais vadītājs Ivars Cinkuss pauž, ka „Skaņdarbs būs tikai un vienīgi mūsu iespaids par Kurzemi 17. gadsimtā, kad zemi plosīja poļu–zviedru karš, notika asas protestantu un katoļu sadursmes, kad hercoga Jēkaba nonākšanu tronī lielā mērā sekmēja viņa krustēvs - Anglijas, Īrijas un Skotijas karalis Džeimss I.

Prauliņa mūzikas valodā būs spilgti jaušamas 17. gadsimta muzikālās estētikas klātbūtne savienojumā ar krāšņu latviešu etno mūzikas devu.

Izrādes lomās iejutīsies Zigfrīds Muktupāvels (Pusmūža kungs, sabiedrisko attiecību speciālists), Jānis Kurševs (Gara gaismu alkstošs jauns cilvēks no tautas), Zane Šmite un Kristīne Kārkle Puriņa (Raganas, Tautiskas sievas). Ar horeogrāfa Agra Daņiļēviča palīdzību „Collegium Vocale Ventspils” dziedātāji pārtaps galminiekos, tautas ļaudīs un vilkačos.

 

Izrādes muzikālo pavadījumu veido lieliskie latviešu mūziķi Agnese Kanniņa Liepiņa, Liene Brence, Ainārs Paukšēns un Andris Grunte, Kristīne Stumbure un Ieva Birzkopa, Valdis Muktupāvels, Matīss Akurāters, Ilze Grunte un Arnolds Kārklis, kā arī Uģis Prauliņš un Ivars Cinkuss.

 

Operas vizuālo tēlu veidojuši scenogrāfs Ivars Mailītis un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: