Energokompānijas AS "Latvenergo" meitasuzņēmums AS "Latvijas elektriskie tīkli" (LET) izsludinājis sarunu procedūru, kurā iecerēts atrast elektropārvades tīklu savienojuma "Kurzemes loks" posma projektētāju un būvnieku.

Kā biznesa portālam skaidro "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas projektu vadītāja Ilvija Līvmane, "Kurzemes loka" projektam ir vairāki etapi - tā saucamā Rīgas loka stiprināšana, 330 kilovoltu (kV) līnijas izbūve no Grobiņas uz Ventspili, kā arī 330 kV līnijas izbūve no Ventspils caur Dundagu un Tumi uz Rīgu.

Izsludinātais konkurss, kura gaitā paredzēta "Kurzemes loka" 110 kV elektropārvades līniju rekonstrukcija posmā Grobiņa-Ventspils, pastiprinot ar 330 kV līniju, saistīts ar posmu no Grobiņas uz Ventspili. Projekta gaitā plānots veikt līniju rekonstrukciju ar atzarojumiem uz Aizputi un Alsungu.

Uzvarētājam būs jāveic projektēšanas darbi un būvdarbi, elektropārvades līniju demontāža un montāža, kā arī jāpiegādā materiāli.

Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja interneta lapā pieejamo informāciju piedāvājumus var iesniegt līdz 26.augustam, darbu sākšana paredzēta šogad decembrī, bet pabeigt tos plānots 2013.gada novembrī.

Interesi par piedalīšanos "Kurzemes loka" projektā izrādījuši vairāki lieli Latvijas būvniecības uzņēmumi. Piemēram, 28.jūlijā izveidota pilnsabiedrība "Kurzemes loks", kurā apvienojušies būvniecības uzņēmumi SIA "Arčers", SIA "Reck", SIA "Vidzemes energoceltnieks" un ceļu būves SIA "Binders".

Pretendentiem izvirzīta virkne prasību. Piemēram, tās attiecas uz kandidāta vai piesaistīto apakšuzņēmēju rīcībā esošā personāla izglītību un pieredzi, definējot arī noteiktu skaitu noteiktām prasībām atbilstošu speciālistu. Noteikts arī, ka jāiesniedz apdrošināšanas kompānijas izziņa, apliecinot, ka uzvaras gadījumā tiks veikta būvniecības un montāžas darbu apdrošināšana piedāvājuma cenas apmērā, kā arī uzņēmēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšana ne mazāk kā par vienu miljonu latu.

Savukārt izslēgt no dalības iepirkuma procedūrā var tādus kandidātus, kuru apgrozījums kopā ar apakšuzņēmējiem būvniecībā iepriekšējā gada laikā ir bijis mazāks nekā 25 miljoni latu un kuriem pēdējo desmit gadu laikā nav prasītās pieredzes, kas ietver līgumus par 110 kV vai augstāka sprieguma elektropārvades līniju projektēšanu un būvniecību, kā arī līniju balstu uzstādīšanu vai nomaiņu un projektēšanu.

Kā ziņots, projektā "Kurzemes loks" paredzēts izbūvēt 330 kV gaisvadu augstsprieguma elektrolīniju Latvijas rietumu daļā, palielinot tās caurlaides spēju. To paredzēts īstenot trīs posmos, projektu pabeidzot 2018.gadā. Projektam piesaistīts arī Eiropas Savienības finansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: