Svētceļnieki pošas ceļam uz Aglonu, lai 14. un 15.augustā izdzīvotu lielos ticības svētkus.

Trešdien plkst. 8 ventspilnieki pulcējās Svētā Krusta Romas katoļu baznīcā uz Svēto Misi, ko vadīja Liepājas diecēzes bīskaps Vilhelms Lapelis. Pēc mises sākās svētceļojums.

Apskati fotogrāfijas!

Noskaties video!

Vienlaikus ar Ventspils grupu savu ceļu sāks arī liepājnieki. Ventspilniekiem un liepājniekiem, lai nonāktu Aglonā, jāmēro visgarākais ceļš – apmēram 450 kilometri.

Ventspils grupas vadītājs priesteris Marcins Virkovskis, aicinot līdzi ceļā, saka: "Nebaidīsimies no patiesības, jo tā nodrošina brīvību! Iedams svētceļojumā, tu vari kļūt par Kristus liecinieku, jo tas ir ceļš uz manu un tavu sirdi. Ļauj Kristus mīlestībai uzveikt bailes un nedrošību par rītdienu. Pateicībā par pāvesta Jāņa Pāvila II beatifikāciju atver savu sirdi Dievam un pievienojies kopīgai svētceļošanai."

Šogad internetā ikviens varēs sekot līdzi, kā no Ventspils, Liepājas, Valmieras, Rīgas un citām Latvijas vietām Aglonai tuvojas 12 svētceļnieku grupas, kas mugursomās līdzi būs paņēmušas GPS uztvērēju.

Ikviens interesents varēs novērot grupu faktisko atrašanās vietu, pārvietošanās ātrumu un virzienu tīmekļa vietnē "www.kurtuesi.lv/sekot/svetcelojums".

Velosporta cienītājiem ir iespēja doties "Velo svētceļojumā Kolka-Talsi-Aglona 2011", kas arī sāksies 6.augustā.

Visām minētajām svētceļnieku grupām būs iespējams pievienoties kādā no ceļa posmiem.

Vairākas grupas par savu moto ir izvēlējušās šī gada Pasaules Jauniešu dienu devīzi "Iesakņodamies Kristū, pamatodamies Viņā, nostiprināti ticībā". Arī 13.augustā, satiekoties Svētceļnieku vakarā Aglonā, visi tā dalībnieki lūgšanās būs vienoti ar jauniešiem no daudzām pasaules valstīm, tai skaitā 300 jauniešiem no Latvijas, kas šajā laikā atradīsies Spānijā, lai gatavotos Pasaules Jauniešu dienām, kas norisināsies no 16.augusta līdz 21.augustam valsts galvaspilsētā Madridē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: