Kultūras centrs pamazām attopas no vakar notikušā ugunsgrēka un telpu applūšanas ar ūdeni.

Kultūras centra telpās, kas vakar neapplūda, ir pieslēgta elektrība, un Kultūras centrs turpina darbu. Vakar nestrādāja biļešu kase, bet šodien tā atsākusi darbu. Darbu nav pārtraucis arī Kultūras centrā esošais vēlēšanu iecirknis.

Nekādi kultūras pasākumi tuvākajās dienās Kultūras centrā nebija paredzēti, tādēļ neko nav nepieciešams atcelt.

Secināts, ka "Steinway" flīģelis nav cietis - no mitruma to pasargājis pārvalks, turklāt mūzikas instruments atradies speciālā kastē, kur tas ikdienā tiek uzglabāts.

No applūdušās lielās zāles flīģelis pārvietots uz mazo zāli, lai pasargātu mūzikas instrumentu no mitrā gaisa iedarbības. Kamēr lielā zāle un skatuve turpina žūt, šajās telpās nevar pieslēgt elektrību un konstatēt, vai un cik stipri cietis skatuves aprīkojums - prožektori un skaņas aparatūra. Jāgaida, kamēr nožūs visi aparatūras vadi, skaidroja Gulbe.

Elektrība nav pieslēgta arī pirmā stāva telpās, kas atrodas zem zāles un vakar applūda. Darbinieki, kuriem applūdušajās telpās atrodas darba kabineti, pagaidām pārcelti uz citām telpām.

Zem zāles atrodas arī serveru telpa, taču tā nav applūdusi.

Lai gan lielajā zālē pie skatuves samircis parkets, pašlaik šķiet, ka to, iespējams, nevajadzēs nomainīt. Parketa slīpēšana gan būs jāveic jebkurā gadījumā, sacīja Gulbe. Pirmajā stāvā, kur applūšanas rezultātā cietuši piekaramie griesti, būs jāveic kosmētiskais remonts. Darbinieku kabinetos datori un dokumenti nav cietuši - tos darbinieki bija paguvuši nogādāt drošākā vietā.

Kultūras centrs turpina aplēst radušos zaudējumus, taču to iespējamos apmērus Gulbe pašlaik neatklāja.

Šodien Kultūras centrā plāno ierasties arī speciālisti no firmas, kas apkalpo ugunsdzēsības drošības sistēmu, - ja tā vienreiz ir iedarbojusies, nepieciešams veikt atsevišķas darbības, lai tā atkal būtu lietošanas kārtībā, skaidroja Gulbe.

Jau ziņots, ka trešdien neilgi pirms plkst.9 Ventspils Kultūras centrā skatuves remontdarbu laikā aidedzies aizkars, ieslēgusies ugunsdzēsības drošības sistēma un ēku pārpludinājis ūdens.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: