Pirmdien Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs iesaistījās jūrā pazuduša cilvēka meklēšanā.

Tā informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve Liene Ulbina.

Jūrā pazudušais ventspilnieks ir 1998.gadā dzimis pusaudzis. Viņš bija devies peldēt kopā ar draugu, informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs informāciju par to, ka nepieciešama palīdzība jūrā pazuduša cilvēka meklēšanā, saņēmis pirmdien ap plkst.16.30.

Meklēšanas darbos iesaistīts Ventspilī dežūrējošais Jūras spēku flotiles (JSF) kuģis "K-14 Astra", Valsts robežsardzes kuģis "RK-10" un Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

Pēc plkst.21 meklēšanas darbi pārtraukti, jo redzamība bijusi diezgan ierobežota - jūrā 200 metrus no krasta bijis duļķains ūdens, informēja Ulbina. Informācijas par iespējamo meklēšanas darbu turpināšanu viņas rīcībā pagaidām nav.

Glābšanas darbi ar JSF kuģi tika atsākti šorīt ap plkst.7.30 un turpinājās divas stundas, un tagad puisi turpina meklēt Ventspils pludmales glābēji, informēja Ulbina.

Ventspils Pašvaldības policijas Pludmales glābšanas dienesta glābēji bija pamanījuši slīkstošo pusaudzi un devušies viņu glābt, taču ūdens jūrā bijis stipri duļķains un redzamība tajā - tuvu nullei, informēja Ventspils Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: