Tā kā šodien un tuvāko dienu laikā Latvijā var tikt pārsniegti karstuma rekordi, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina tirgotājus, ēdinātājus un ikvienu pārtikas apritē iesaistīto personu ar vislielāko atbildību sekot pārtikas produktu uzglabāšanas temperatūrai un realizācijas termiņiem.

Kā pastāstīja PVD pārstāve Anna Joffe, pārtikas produkti pēc to iegādes pēc iespējas ātrāk jānovieto atbilstošā temperatūrā ledusskapī. "Bieži vien produkti sabojājas nevis veikalā, bet pēc tam, kad tie ir nopirkti un ilgstoši turēti neatbilstošos apstākļos. Turklāt jāatceras, ka jāpievērš uzmanība ne tikai pārtikas, bet arī ūdens tīrībai, kā arī jāievēro higiēna un jāmazgā rokas," sacīja Joffe.

Tāpat dienests aicina šajā laikā īpaši rūpīgi gatavot un uzglabāt pārtiku, kas pirms lietošanas uzturā netiek termiski apstrādāta. Tie ir jauktie salāti, aukstās uzkodas, saldie ēdieni un konditorejas izstrādājumi ar krēmu.

PVD arī atgādina, ka karstajā laikā jārūpējas arī par mājdzīvniekiem. Lai novērstu pārkaršanu, gan lauksaimniecības dzīvniekiem, gan istabas dzīvniekiem jādod pietiekami daudz dzeramā ūdens. Lauksaimniecības dzīvniekus nevajadzētu turēt atklātā saulē ganībās, bet censties tiem nodrošināt pavēni. Mazos dzīvniekus - suņus un kaķus -, dodoties izbraukumā, nedrīkst atstāt automašīnā arī tad, ja logs ir pusatvērts.

Ja pārtikas tirdzniecības vietās tiek novēroti pārkāpumi, PVD aicina zvanīt uz uzticības tālruni-automātisko atbildētāju 67027402.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: