Sākušies Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) mēģinājumi koncertam kopā ar britu mūziķi Polu Jangu (Paul Young) Ventspils Ziedu dienas noslēgumā, 23. jūlijā Reņķa dārzā.

Koncertā pie diriģenta pults redzēsim LSO galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju Atvaru Lakstīgalu, savukārt, pavadošajā ansamblī papildus orķestrim muzicēs Jānis Strazds, Gundars Lintiņš, Māris Kupčs un Roberts Rasa.

LSO valdes loceklis Uldis Lipskis pauž savu prieku par lielisko sadarbību ar Ventspili: „Ir nepieciešama liela drosme, lai realizētu šādus ambiciozus projektus. Ventspilnieki ir malači!” Diriģents Atvars Lakstīgala par gaidāmo notikumu: “Varu pateikt, ka man un arī Liepājas Simfoniskajam orķestrim tas būs ļoti liels pagodinājums atrasties uz vienas skatuves ar pasaulē tik ievērojamu un pazīstamu dziedātāju kā Pols Jangs.

Par sajūtām man grūti teikt, bet esmu diezgan mierīgs un esmu pārliecināts, ka mēs labi sapratīsimies. Pēc manām domām, Pola Janga mūzika ir ļoti saturīga un muzikāli ļoti vienota ar tekstu, kas ne vienmēr popmūzikā tiek veiksmīgi sintezēts. Dziesmas ir komponētas vienotā stilā, tomēr katra dziesma ir atšķirīga un ļoti patstāvīga. Visi iepriekšminētie aspekti, kopā ar dziedātāja harizmu un skatuves tēlu, manuprāt, ir padarījuši viņu par tik slavenu mākslinieku, un visu cieņu viņam par to.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: