Konkursa „Mums pieder debesis 2011” uzvarētāji Laura Līce no Brocēnu vidusskolas un Rūdolfs Blaumanis no Valmieras Valsts ģimnāzijas kopā ar Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) pārstāvi Ievu Stumpi šodien dodas uz ASV.

Tur viņi piedalīsies starptautiskā nometnē jauniešiem ASV Kosmosa un raķešu centrā, Alabamā (U.S. Space & Rocket Center, Huntsville, Alabama).

Nometne norisināsies no 23. līdz 30.jūlijam, un nometnes dalībnieki no Latvijas mājās atgriezīsies 31. jūlijā.

Jauniešus gaida neaizmirstama un piedzīvojumiem bagāta nedēļa, veicot gan individuālus uzdevumus, gan strādājot komandā.

Nometnes dalībniekiem būs iespēja izbaudīt atrašanos bezsvara stāvoklī, iejusties pilota – astronauta amatā, sēdēt pie kontroles – vadības pults, kā arī piedalīties dažādās simulācijās, tai skaitā izmēģināt staigāšanu uz Mēness, apmeklēt muzeju un piedalīties sarunās par Kosmosa ceļojumu vēsturi, Apollo programmu un citām tēmām, griezties dažādos virzienos speciālā dezorientācijas trenažierī, mācīties konstruēt raķetes modeļus, iesaistīties simulācijā, lai organizētu misiju uz Marsu un piedalīties citās aktivitātes saistībā ar kosmosu.

Kā jau iepriekš ziņots, Laura Līce iespēju doties uz starptautisko jauniešu nometni „International Space camp” ieguva VATP organizētā konkursā „Mums pieder debesis 2011” uzvarot 20 meiteņu konkurencē, bet Rūdolfs Blaumanis – 11 puišu konkurencē. Kopumā šī gada konkursā tika saņemti 29 darbi, kurus iesniedzis 31 Latvijas skolēns.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: