Nedēļas nogalē gaidāmajā referendumā par Saeimas atlaišanu Ventspils mērs Aivars Lembergs balsos pret parlamenta atlaišanu. Politiķis gan atzīst, ka, visticamāk, Saeima tomēr tiks atlaista.

Kā telekompānijā LNT savu lēmumu pamatoja Lembergs, viņš gaidījis pierādījumus Saeimas atlaišanas pamatojumam, proti, kādi lēmumi pieņemti konkrēti par labu viņam, taču tos neesot sagaidījis.

Vaicāts, vai viņš kandidēs Saeimas vēlēšanās, Lembergs sacīja, ka joprojām neesot izlēmis.

Pašlaik Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) arī neesot pieņemts oficiāls lēmums, vai Lembergs paliks viņu premjera amata kandidāts. Lēmuma vēl neesot, jo Saeima vēl nav atlaista, turklāt Lembergs ZZS rindās redzot arī alternatīvas premjera amata kandidatūras - satiksmes ministru Uldi Auguli un zemkopības ministru Jāni Dūklavu.

Gatavojoties vēlēšanām, Lemberga partijai "Latvijai un Ventspilij" vēl esot jāvienojas ar ZZS par turpmāko sadarbību, kas arī, visticamāk, tikšot izdarīts. Tad notikšot darbs pie politiskā spēka programmas un lemšana par dažādu amatu kandidātiem.

ZZS naudas vēlēšanu reklāmas kampaņai pašlaik esot maz, tāpēc arī tā, atšķirībā no "Vienotības", vēl nav sākta. No savas puses viņš politiskā spēka kasē iemaksāšot likumā atļautos 18 000 latus, jo nevarot būt tā, ka vieniem nauda ir, bet ZZS ir tukšā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: