UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā iekļuvuši FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā aizraujošā cīnā ar 3:2 pieveica Baltkrievijas Shakhtyor, divu spēļu summā triumfējot 4:2.

Apskati fotogrāfijas!

Ventspilnieki pirmajā mačā viesos bija izcīnījuši uzvaru 1:0 (Jevgeņijs Kosmačovs), taču jau septītajā minūtē divu spēļu summā iestājās līdzsvars - viesi bija precīzi no soda sitiena. Pirmajā puslaikā kalnrači arī tiešām darbojās labāk, lai gan arī mājiniekiem momenti bija. Vārtos tie pārvērtās vien otrajā puslaikā, turklāt ventspilnieki izcēlās dažādos veidos.

Vispirms izcēlās pirmā puslaika beigās uzmainītais Mišels Maki (Podpalijs: „Ventspils komanda nemāk spēlēt ar vienu uzbrucēju, tāpēc nācās laukumā sūtot otro”), pēc Oļega Laizāna piespēles lieliski sitot ar galvu. Diemžēl 15 minūtes līdz pamatlaika beigām mājinieki nogulēja viesu pretuzbrukumu – 1:2... Šāds rezultāts jau apmierināja viesus, tāpēc ventspilnieki, lai arī ne pārāk enerģiski, tomēr centās tikt pie vēl viena vārtu guvuma.

Tas arī sanāca, turklāt atkal izcēlās Maki. Tiesa, viņam krietni palīdzēja Frederiko Martiness. Pēc FK Ventspils pretuzbrukuma bumba iestrēga sāncešu soda laukuma centrā, pēc tās steidza Martiness, bet sāncešu aizsargs viņu notrieca no kājām – pendele! 11 metru soda sitienu pārliecinoši realizēja Maki, panākot neizšķirtu. Jau kompensācijas laikā viņš noripināja bumbu pa skrējienam Martinesa, un urugvajietis pielika punktu jautājumam par uzvarētāju divu spēļu summa – mačā 3:2, divu spēļu kopvērtējums 4:2. Tālāk iet FK Ventspils!

Ventspilnieku sānceši trešajā kvalifikācias kārtā būs serbu Cervena Zvezda, bet spēles paredzētas 28. jūlijā un 4. augustā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: