Lai arī Ventspils mēram Aivaram Lembergam tiesā sev par labu izdevies piedzīt tikai nelielu daļu - 3000 latu - no prasītās viena miljona latu morālā kaitējuma kompensācijas saistība ar viņu attaisnojošu spriedumu tā dēvētajā Grinbergu lietā, viņš pauž apmierinātību ar spriedumu.

"Lai arī neesmu saņēmis morālā kaitējuma kompensācijai prasīto naudas summu saistībā ar tā dēvēto Grinberga lietu, tomēr esmu apmierināts ar AT lēmumu, kas apstiprina dažādu tiesas instanču konsekvenci šīs lietas izvērtēšanā. Pieņemtais lēmums ir vēl viens apliecinājums tam, ka neesmu bijis vainīgs, un [Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja] KNAB iniciētā un Ģenerālprokuratūras uzsāktā un uzturētā apsūdzība bija politiskās kampaņas sastāvdaļa, lai grautu manu kā amatpersonas tēlu," informē Lembergs.

Ventspils mērs skaidro, ka šim tiesvedības procesam piešķir ne tik daudz finansiālā labuma gūšanas nozīmi, cik vēlēšanos "parādīt prokuratūras celtās apsūdzības nepamatotību".

"Šajā gadījumā lielāku gandarījumu man sniegtu Ģenerālprokuratūras atvainošanās par savas darbības kļūdām man celtajās absurdajās apsūdzībās, tādējādi nodemonstrējot, ka tā augstu vērtē un ievēro tiesiskas valsts un labas pārvaldības principus, kurus prasa ievērot arī citiem Latvijas iedzīvotājiem," akcentē Lembergs.

Ventspils mērs pauž cerību, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers prasīs atbildību arī no prokurora Māra Lejas, "kurš krimināllietā iecirtīgi uzturēja apsūdzību, apzināti tērējot nodokļu maksātāju naudu un tiesas laiku". Tas, pēc Lemberga domām, parādītu, ka ģenerālprokuroram ir svarīga prokuroru darba kvalitāte un tas, ka netiek pieļauta šīs iestādes darbinieku iesaistīšanās politiski motivētās kampaņās.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: