Izveidojot bērnu un jauniešu dienas centru Timotejs, fonds Dzīvības maize uzņēmies rūpes par nepilngadīgajiem, kas ne vienmēr ir pieskatīti un paēduši.

Dienas centrs izveidots Pils ielā, netālu no kinoteātra, un šonedēļ iekštelpās un pagalmā notika aktīva rosība. Te darbojās 21 amerikāņu misionārs no Pensilvānijas štata, ASV. Brīvprātīgie palīgi iekārtoja basketbola laukumu, apgleznoja ārsienas, iestādīja košumkrūmus, zīmēts tika arī iekštelpās.

Misionāri pārstāv prezbiteriāņu draudzi, tādēļ gleznojumi liek aizdomāties par garīgām vērtībām. Te ir gan maize, ko Kristus dalīja, lai paēdinātu izsalkušos, gan krusts – kā zīme, kas aicina visas raizes uzticēt Dievam.

«Arī mēs,» saka fonda Dzīvības maize vadītāja Sanita Sidere, «darbojoties ievērojam kristīgus principus, proti, cenšamies atbalstīt tos, kam klājas grūtāk. Piemēram, dalām pārtikas pakas, bet nesen sākām iekārtot bērnu un jauniešu dienas centru Timotejs. Šobrīd pēcpusdienās organizējam saturīgas pēcpusdienas, bērni var rotaļāties, zīmēt, dejot un izkopt citas radošas prasmes. Mūsu 4–13 gadus vecie klienti pārstāv dažādus sociālos slāņos, viņu vidū ir arī romi, bet ne tikai.»

Vairāk lasiet sestdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: