Pateicoties Ventspils brīvostas pārvaldei un Eiropas Savienības Kohēzijas fondam, šogad tiks sakārtotas un izbūvētas vairākas pilsētas ielas. Jūlijā plānots turpināt ostas termināļu un industriālo zonu pievedceļu rekonstrukciju, kas tika iesākts pagājušajā gadā.

Projekts Pievedceļu rekonstrukcija Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām, kas paredzēts no 2010. līdz 2014. gadam, ietver aptuveni 30 objektu rekonstrukciju kopvērtējumā par gandrīz 20 miljoniem latu. 85% šīs summas dāvina ES Kohēzijas fonds.

 

Iepirkumu procedūra ir noslēgusies, ir zināmi uzvarētāji, kas veiks ielu būvdarbus kopā par 2,26 miljoniem latu. Visā J. Poruka ielas garumā nomainīs pašreizējo segumu pret bruģakmeni. Savukārt ērtākai un drošākai smagā kravas transporta kustībai paredzēts paplašināt krustojumus Brīvības un Durbes ielā un Brīvības un Latgales ielā. Šos darbus veiks SIA Ostas celtnieks. Pērn remontdarbi noritēja Tērauda ielā, bet šogad tiks izbūvēts pilnīgi jauns šīs pašas ielas posms no Dīķu līdz Sārnates ielai. Perspektīvā Tērauda iela kļūs par apvedceļu kravu transportam, kas tranzītā dodas caur mūsu pilsētu uz ostas termināļiem vai rūpnieciskajām zonām un atpakaļ. Izbūves darbus Tērauda ielā veiks SIA Variants, darbi sāksies septembrī. Savukārt SIA VIA jūlija sākumā sāks rekonstruēt Saules ielu posmā no Piedzīvojumu parka līdz pilsētas robežai.

 

Turpinās pērn iesāktā Talsu ielas seguma rekonstrukcija. Ja apskata ielu remontu Ventspils kartē, tad var pamanīt, ka pakāpeniski tiek sakārtota iebraukšana pilsētā visos piecos pamatvirzienos – no Rīgas, Liepājas un Kuldīgas, Dundagas, Užavas, Piltenes puses. Tas piešķir īpašu svarīgumu pievedceļu rekonstrukcijas projektam ne tikai ventspilniekiem un Ventspils ostai, bet arī stividorsabiedrību klientiem, kas, izmantojot autoceļus, piegādā uz Ventspili kravas turpmākai to iekraušanai kuģos un nosūtīšanai pircējiem visā pasaulē. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: