Lauku ceļotājs aicina šo sestdien un svētdien visus interesentus doties uz Slīteres nacionālo parku, kur notiks virkne bezmaksas ekskursiju.

Būs iespēja bezmaksas gidu pavadībā piedalīties kādā no 23 ceļojumu maršrutiem ar kājām, ar velo, ar auto, ar laivām vai zvēru un putnu vērošanā. Būs iespēja doties gan ekspedīcijā uz Bažu purvu, gan agrā rīta zvejā kopā ar Slīteres zvejniekiem, gan izbraucienā ar armijas auto GAZ-66 pa militārā mantojuma objektiem un daudz citu iespēju.

Paralēli ceļošanai ģimenes ar bērniem priecēs arī radošās darbnīcas un atvērtie objekti, kur būs iespēja cept sklandraušus, piedalīties zivju kūpināšanas procesā, piemērīt dažādus meža zvēru ragus, iemācīties siet dažādus mezglus vai apgūt cits prasmes. Bet vakarā būs iespēja doties uz Dundagu un vērot Kurzemes dziesmu dienu gājienu, koncertu un zaļumbali.

Pasākumam būs divas galvenās norises vietas: Dundaga un Kolka, kur darbosies informācijas centri. Tajos ikviens apmeklētājs saņems Slīteres ceļotāju dienas uzlīmi kā piederības zīmi šai dienai, un programmu ar pasākumu vietām un laikiem.

Foto no daba.gov.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: