Šodien plkst. 9:30 Ventspils Augstskolā sāksies noslēguma konference projektam „Mūžizglītības pārrobežu kapacitātes paaugstināšana”.

Konference aktuāla ikvienam interesentam, kurš vēlas uzzināt vairāk par mūžizglītības politiku Latvijā un Lietuvā, par dzīves laikā iegūto prasmju atzīšanas metodiku, mūžizglītības lomu uzņēmējdarbībā un inženierzinātņu lomu mūžizglītībā, kā arī pārrobežas e-apmācības stratēģijas īstenošanu.

 

Noslēguma konferencē uzstāsies Izglītības un zinātnes ministriju pārstāvji no Latvijas un Lietuvas, kā arī projekta dalībnieki no Kurzemes plānošanas reģiona, Klaipēdas Universitātes, Kauņas Tehniskās universitātes, Kauņas reģionālā inovāciju centra, Ventspils Augstskolas un Rīgas Tehniskās universitātes.

 

Projekta mērķis ir cilvēkkapitāla attīstīšana Kurzemes un Lietuvas Ziemeļrietumu pārrobežas teritorijā, sekmējot efektīvas mūžizglītības sistēmas un tajā iegūto izglītības kvalifikāciju sertifikācijas sistēmas izveidi. Projekta ietvaros tika izstrādāti, gan pārņemti no sadarbības partneriem mērķorientēti valsts līmeņa mūžizglītības politikas instrumenti un izmantotie mūsdienīgie e-izglītības risinājumi.

 

Projekts tiek realizēts Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa „Eiropas Teritoriālā sadarbība” Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros un tā kopējais budžets ir vairāk nekā viens miljons eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: