Ventspils ostas kopējais apgrozījums maijā bijis par 28% lielāks nekā pirms gada. Tomēr atsevišķi termināļi aizvien izmanto tikai mazu daļu no iespējamās jaudas, ko piedāvā ostas infrastruktūra. Sliktākie kravu apgrozījuma rādītāji no Ventspils ostas termināļiem ir AS „Ventspils Grain Terminal”.

Vienīgās graudu kravas – 27 tūkstoši tonnu - tika pārkrautas martā.

Šī gada piecos mēnešos AS „Ventspils Grain Terminal” kopā pārkrauti 30 tūkstoši tonnu kravas – 27 tūkstoši tonnu labības martā un 3 tūkstoši tonnu rapša maijā. 2010.gadā šajā laika posmā terminālī kopā tika pārkrauti 378 tūkstoši tonnu, kas gan arī bija tikai apmēram puse no termināļa kopējās jaudas, kas ir 1,5 miljoni tonnu gadā. Tai pat laikā tuvākajās ostās jau četros mēnešos tieši labības pārkraušanas apjomi bija divreiz (Sanktpēterburga) līdz pat astoņas reizes (Klaipēda) lielāki nekā Ventspilī.

Neskatoties uz būtisko apgrozījuma kritumu graudu terminālī, Ventspils brīvostas pārvalde nodrošina terminālim ekskluzīvas tiesības izmantot labu publisko infrastruktūru – piestātni un dzelzceļa atzaru. Viennozīmīgi, situācijā, kad apgrozījums termināļos samazinās, lielākie zaudētāji ir iedzīvotāji, jo valsts un pašvaldības budžetā neienāk tik daudz nodokļu, cik varētu būt, ja visi termināļi strādātu ar pilnu jaudu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: