2. un 3. jūnijā Ventspilī notiek 17. Baltijas valstu izglītības un zinātnes ministru un starptautiskās sadarbības koordinācijas grupas tikšanās.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas delegācijas savās prezentācijās stāsta par nozares aktualitātēm savās valstīs. Darba grupās tiek apspriesti jautājumi par vidējo un profesionālo izglītību, augstāko izglītību un zinātni, Baltijas valstu trīspusējās sadarbības un sadarbības ar Ziemeļvalstīm koordināciju.

Baltijas valstu ministri tuvāk iepazītas ar Ventspils izglītības objektiem, apmeklējot Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru, Ventspils Augstskolu, kā arī jauno pirmsskolas izglītības iestādi „Bitīte”

Vakar pēcpusdienā Ventspils Augstskolā rektors Jānis Eglītis ministrus iepazīstināja ar augstskolas izaugsmi un pārrunāja līdzšinējo Baltijas valstu sadarbību augstākās izglītības jomā. VeA Latvijas – Lietuvas pārrobežu projektos ir cieša sadarbība ar Klaipēdas un Kauņas universitātēm. Augstskolā viesi apskatīja arī modernās mācību laboratorijas, kurās tiek apmācīti elektronikas un informācijas tehnoloģiju studenti.

Foto:

Viesošanās bērnudārzā “Bitīte”

Ventspils Augstskolas un Irbenes apmeklējums

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: