Pirmo reizi mūsu pilsētā notiks Tornado.lv un Olimpiskā centra Ventspils rīkotās Trīs bumbu spēles. Tas nozīmē, ka sportisti sacentīsies trīs komandu sporta veidos – minifutbolā, pludmales volejbolā un strītbolā.

Tomēr, lai sacensības būtu pēc iespējas interesantākas un objektīvākas, tajās ir sava veida noteikumi un ierobežojumi. Pirmkārt, vienas komandas sastāvā mačos varēs startēt maksimāli septiņi cilvēki, kurus nevarēs ne mainīt, ne aizstāt, pat tad, ja tiks gūtas traumas vai būs kādas citas problēmas.

Sacensību galvenais tiesnesis Matīss Graudiņš: «Trīs bumbu spēļu galvenā doma ir noskaidrot labāko sporta spēļu komandu, kas vislabāk pieprot visus minētos sporta veidus. Tāpēc arī visiem komandas dalībniekiem būs iespēja piedalīties visos trijos sporta veidos. Ierobežojumi veikti tāpēc, lai pēc katra sporta veida komandas nemainītu savu sastāvu, tā teikt, lai uzvarētu daudzpusīgākie spēlētāji.»

Strītbola sacensības, līdzīgi kā Ghetto Basket, notiks stāvlaukumā pie Olimpiskā centra Basketbola halles ieejas. Noteikumi tajās arī saglabājas līdzīgi. Spēlēs trīs pret trīs, bet pārējie četri komandas dalībnieki drīkstēs būt kā maiņa. Futbolā komandas sacentīsies pieci pret pieci (vārtsargs un četri laukuma spēlētāji), spēles notiks turpat netālu – MiniPitch laukumā. Šis varētu būt viens no grūtākajiem posmiem, jo katrai komandai būs pieejamas tikai divas maiņas. Pludmales volejbola sacensības būs īpašas ar to, ka tajās sacentīsies četri pret četri, nevis, kā ierasts, pāri. Tas tādēļ, lai vairāk izceltu komandas spēli un dotu iespēju piedalīties arī tiem interesentiem, kam volejbols nav tā stiprākā puse.

Matīss Graudiņš uzsvēra, ka noteikumi izstrādāti tā, lai būtu pēc iespējas pieejamāki visiem interesentiem. «Mūsu mērķis ir panākt to, lai mačos piedalās gan attiecīgo sporta veidu lietpratēji, gan cilvēki, kam vienkārši patīk sports. Tas, ka kāds labāk prot spēlēt, piemēram, futbolu, vēl nenozīmē, ka viņš ir tikpat labs arī volejbolā. Daudz ko šajās sacensībās izšķirs tas, cik labi katra komanda spēs adaptēties katram sporta veidam. Lai mači būtu pēc iespējas objektīvāki, tad plānojam tos tā, lai katrā sporta veidā katra komanda tiktos ar katru. Tā teikt, lai ne tikai veiksme, kā tas citreiz sportā gadās, nenosaka labākos. Sacensību uzvarētāji saņems kausus, medaļas un vēl vairākas citas vērtīgas balvas, kā arī neaizmirstamas emocijas un iespēju aktīvi pavadīt vasaru. Protams, neatsveramu palīdzību, lai varētu notikt šādas sacensības, ir snieguši Olimpiskais centrs Ventspils un Tornado.lvpārstāvis Jānis Ozollapa.»

Plašāka informācija par sacensībām pieejama, rakstot uz epastu kaspars@ventasbalss.lv. Pieteikties tām varēs līdz 21. jūnijam (ieskaitot), rakstot uz šo pašu e-pasta adresi vai zvanot pa tālruni 26095232. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: