Ventspils brīvostas pārvaldes Mārketinga un attīstības nodaļas speciālists Mārcis Nēliuss ir daudzpusīgs. Viņš vada investīciju projektus brīvostā, fizisko formu uztur ar aikido, un liela nozīme viņa dzīvē ir Dievam.

Mārcis ir ventspilnieks kopš bērnības. Šeit pabeigta gan vispārizglītojošā skola, gan mūzikas skola, gan augstskola. Arī darbu savā – vadības zinību – specialitātē viņam izdevies iegūt Ventspilī. Ventspils brīvostas pārvaldē Mārcis vada investīciju projektus.

«Daru visu, lai palīdzētu investoram kārtot formalitātes ar brīvostu, domi un citām pašvaldības iestādēm,» stāsta Mārcis un atklāj, ka viņa darbs ir daudzveidīgs. Agrākā darba pieredze bankā Mārcim devusi iespēju iesaistīties arī interesantos finanšu piesaistes projektos. Strādājot brīvostas pārvaldē, ļoti varot novērtēt valodu zināšanas, jo bieži nākas sazināties gan krieviski, gan vāciski, gan, protams, arī angliski. Mārcis kā brīvostas pārstāvis piedalījies arī Ventspils Augsto tehnoloģiju parka infrastruktūras plānošanā un projektēšanā. Turklāt tieši viņš ir tas, kurš potenciālos investorus bieži iepazīstina ar Augsto tehnoloģiju parku, pavadot tos iepazīšanās vizītē.

Brīvo laiku Mārcis pavada kopā ar ģimeni. Savu daļu laika aizņem arī aikido. Mārcis šajā cīņas sporta veidā ir Ventspils grupas treneris. Aikido viņam palīdz fiziski atpūsties, kā arī attīstīt pašaizsardzības iemaņas un koordināciju, tomēr tā filozofiskā puse Mārcim nav saistoša, jo nenovērtējama nozīme viņa dzīvē ir Dievam. «Padziļinātas attiecības ar Dievu nodibināju pirms gada,» atklāj Mārcis un novēl katram pieņemt Jēzu Kristu par savu Kungu un iegūt mūžīgu dzīvību viņā.

Kompromisa paraugstunda

«Patīkamas atmiņas saistās ar brīvostas pārvaldes pirmo piedalīšanos Pilsētas svētku gājienā pagājušajā vasarā. Pasākumu organizējām kopā ar Ievu Klaubergu un Gundegu Rebhūnu-Ģiguli. Ideja bija izveidot karikatūru par brīvostu. Agris Liepiņš uzzīmēja pirmās četras idejas. Visi apspriedāmies – un katram bija savs viedoklis. Agris uzzīmēja vēl divas skices, bet mums – atkal atšķirīgs viedoklis. Situācija jau kļuva nokaitēta, tomēr beigās izdevās vienoties par trīs karikatūru apvienošanu vienā, kas visus apmierināja. Kuriozs gadījās arī gājiena rītā, kad īsi pirms došanās gājienā skaņas aparatūra bija nelabojami saplīsusi. Paldies dievam, ātri izdevās nopirkt strāvas pārveidotāju un sarunāt skaļruni, lai varētu gājienā doties mūzikas pavadībā. Kopumā visiem pasākums patika, un mums bija liela gandarījuma sajūta.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: