Kuģītis, kas simtprocentīgi izmanto atjaunojamo enerģiju, buras ceļojumam pacēla 2011.gada pavasarī. Tas burā apkārt Baltijas jūrai, viesojoties deviņās piekrastes valstīs, tostarp Latvijā.

Kuģītis “Maike” ir rekonstruēts tā, lai darbotos, simtprocentīgi izmantojot atjaunojamus enerģijas avotus. Rezerves dīzeļdzinējs aizstāts ar elektrisko motoru. Dzinējam un navigācijas ierīcēm nepieciešamo enerģiju nodrošina neliela vēja turbīna, solārās šūnas un elektrodzinēja vārpsta, kas darbosies visu burāšanas laiku.

Kuģīša „Maika” entuziastu komanda ar to vēlas paust cerību saistībā ar Ziemeļvācijas reģionu, Eiropu un visu pasauli – pielietojot enerģijas sistēmu, kas simtprocentīgi izmanto atjaunojamus resursus. Viņi nes ideju, ka no mums ikviena atkarīgs, kad šis process aizsāksies vidē, ko apdzīvojam.

Ventspilī kuģītis piestās 21.maijā Ostas ielas promenādē. Apmeklētāji tiek aicināti visas dienas garumā uzkāpt uz klāja un pārliecināties, ka alternatīvā enerģija nav utopija, bet kas tāds, ko jebkurš no mums var realizēt, ja apzināmies, ka vide ir mūsu atbildība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: