Trešdien pēc plkst.21 bija plānots turpināt kratīšanu Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga darba kabinetā Ventspils domē.

Lembergs neesot varējis atcerēties sava seifa kodu, tādēļ kratīšanu nācies uz brīdi pārtraukt, lai pieaicinātu speciālistus, ar kuru palīdzību seifs tikšot atvērts.

Pēc tam, kad Lembergs jau bija paguvis sniegt atbildes uz žurnālistu jautājumiem, viņam esot bijis jāparakstās, ka neizpaudīs ar kratīšanu saistītu informāciju.

Aģentūra LETA trešdien pēc plkst.20 vairs netika ielaista Ventspils domes ēkā, jo domes darba laiks esot beidzies.

Kā ziņots, Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga kabinets šorīt tika aizzīmogots, bet vēlāk sākta kratīšana. Tajā piedalījās arī Lembergs un Ventspils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Blumbergs, kurš kratīšanā piedalījās kā iestādes vadītājs.

KNAB trešdien veicis kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp ietekmīgu politiķu īpašumos: Aivara Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošās SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" (UVK) telpās un citos uzņēmumos, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ko apstiprināja iesaistītās amatpersonas.

Vairākas amatpersonas un viņu pārstāvji publiski ir snieguši informāciju un komentārus par veiktajām kratīšanām. Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) apstiprināja, ka notikusi kratīšana ostas pārvaldes telpās un domē.

Pēc Amerika stāstītā, izmeklēšana notiek, jo KNAB uzskata, ka viņš par Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētāju iecelts pēc Aivara Lemberga un Šlesera vienošanās, kuru it kā izpildījis Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) veidojošās Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: