Jau otro sezonu pēc kārtas tika noteikti Ventspils labākie galda hokejisti junioru, dāmu un veterānu nominācijās, bet prestižākās Open klases cīņas vēl tikai priekšā.

Ventspils čempionātā startēja ne tikai pašmāju spēlētāji, bet arī galda hokejisti no Rīgas un Skrundas. Par Ventspils čempiona titulu cīnījās 21 galda hokejists. Veterānu grupā čempionāta godalgas savā starpā sadalīja trīs spēlētāji, bet dāmām par zelta medaļu cīnījās tikai divas galda hokejistes. Tā kā abas spēlētājas ir junioru vecumā, tad uzvarētāja tika noteikta pēc ieņemtās vietas Junioru nominācijā, respektīvi, tā, kura ieņēma augstāku vietu, bija uzvarētāja.

Veterāni vispirms izspēlēja piecu apļu turnīru, pēc kura divi labākie turpināja cīņu par čempiona titulu. Georgijam Semjonovam (Ventspils Jaunrades nams) un Dainim Zariņam (Ventspils Galda hokeja klubs) konkurenci sastādīja Latvijas izlases dalībnieks Arnis Vītols no Skrundas. Pirmais finālam pārliecinoši kvalificējās Vītols, bet par otro vietu notika sīvas cīņas, kurās ar vienu punktu pārāks bija Semjonovs. Tādējādi Dainim Zariņam tika čempionāta bronzas medaļa. Fināls ritēja līdz kāda spēlētāja četrām uzvarām. Tajā nepārspējams bija Vītols, kurš uzvarēja pārliecinoši ar 4:0 (spēļu rezultāti: 6:1; 5:0; 5:0; 5:2), iegūstot zelta godalgu.

Dāmu konkurencē startēja tikai divas Ventspils Jaunrades nama spēlētājas: Laima Kamzola un Paula Kaņepe. Labāk veicās Kamzolai, kas līdz ar to otro gadu pēc kārtas kļuva par Ventspils čempioni.

Īpaši spraigas cīņas solījās būt junioru grupā, kurā nestartēja pagājušā gada uzvarētājs Valts Grīnbergs. Sešpadsmit dalībnieki vispirms aizvadīja grupu turnīru, pēc kura tika noteikti tie astoņi spēlētāji, kas varēja turpināt cīņu par čempiona titulu. Jāpiebilst: rezultāti bija tik blīvi, ka to noteikšanā nācās izmantot vairākus papildrādītājus.

Ceturtdaļfinālā iekļuva astoņi labākie spēlētāji, kas cīņās līdz trim uzvarām noteica čempionāta pusfinālistus. Tam pārliecinoši kvalificējās Gints Lasmanis, kas ar 3:0 (5:2; 7:1; 6:2) pieveica Alvi Siliņu. Ar tādu pašu rezultātu 3:0 (4:1; 4:0; 7:1) Mariss Emerbergs apspēlēja vēl vienu čempionāta sensāciju – Laimu Kamzolu. Andrim Liepiņam ar 3:0 (2:1; 1:0; 3:0) izdevās uzvarēt vienu no turnīra favorītiem – Edžu Kaņepu. Vissīvākā cīņa noritēja starp Viesturu Lapiņu un Eliānu Ēdeli. Lapiņš zaudēja pirmajās divās spēlēs, bet tad spēja saņemties un uzvarēt nākamajās trijās (0:2; 0:4; 4:2; 2:1; 2:1), tādējādi turpinot cīņu par zelta godalgām.

Pusfināla pirmajā pārī savā starpā tikās Gints Lasmanis un Viesturs Lapiņš un ar 3:1 (3:2; 2:1; 2:3; 4:2) pārāks bija Lasmanis. Otrajā pārī tikās Andris Liepiņš un Mariss Emerbergs. Ar rezultātu 3:0 (3:2; 1:0; 3:2) pārāks bija Liepiņš, lai gan šis panākums spēlētājam nāca ļoti grūti.

Cīņā par čempionāta bronzas medaļu ar 3:1 (2:3; 3:2; 2:1; 5:0) uzvaru svinēja Viesturs Lapiņš, līdz ar to bez godalgas atstājot Marisu Emerbergu. Finālā līdz četrām uzvarām tika aizvadītas visas septiņas spēles. Visam vajadzēja izšķirties septītajā spēlē, bet tajā tika fiksēts neizšķirts, tāpēc uzvarētājs tika noteikts papildspēlē. Tajā zelta vārtus guva Gints Lasmanis, līdz ar to triumfējot Junioru nominācijā. Sudrabs tika Andrim Liepiņam. Spēļu rezultāti – 4:3 (2:1; 4:1; 0:2; 3:2; 2:3; 2:3; 3:2).

Jau rīt plkst. 11 Jaunrades namā notiks sezonas noslēdzošais turnīrs Open nominācijā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: