Ventspils mērs  Aivars Lembergs šorīt televīzijas tiešraidē zvērēja pie haizivs vēdera, ka neesot ticies ar Aināru Šleseru un Andri Šķēli viesnīcā "Rīdzene".

Lembergs LNT raidījumā "900 sekundes" šorīt sacīja: "Zvēru pie haizivs vēdera, ka neesmu tādā kombinācijā - Šlesers, Šķēle un Lembergs - "Rīdzenē" ticies." Savukārt uz jautājumu, vai ir ticies kaut kur citur, viņš atbildēja, ka "tas ir cits stāsts".

"Ja arī būtu tikušies, neredzu neko tādu, lai būtu iemesls kratīšanai," sacīja Lembergs. Viņš nenoliedz, ka ar Šleseru ir ticies, jo atsevišķos jautājumos viņiem esot "kopēja sāpe", bet ir jautājumi, "kur konfliktējam".

Savukārt vairāki savstarpēji nesaistīti, toties ar tiesībsargājošajām iestādēm saistīti avoti portālam pietiek.com apliecinājuši, ka KNAB veikto vērienīgo kratīšanu iemesls, iespējams, ir slepeni ierakstīta Ventspils mēra Aivara Lemberga un Saeimas deputātu Aināra Šlesera un Andra Šķēles saruna, kas varētu būt notikusi vietā, kur visi trīs jutušies droši, ka viņus nenoklausās, piemēram, viesnīcā "Rīdzene", par kuras VIP numuriņu noklausīšanos 5.maijā publiski paziņoja pats Šlesers.

Lembergs arī nesaprotot, kāds bijis KNAB kratīšanu mērķis, arī viņa advokāts esot mēģinājis to visu sashēmot, bet neveiksmīgi. Ar gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Lembergs arī nevarot atrast saistību: "Saistībā ar prezidenta vēlēšanām, nezinu, kam būtu uzkāpts uz varžacīm. Varbūt amīšiem? Nezinu."

Ventspils domes priekšsēdētājs pieļauj, ka vakar veiktā KNAB operācija varētu būt KNAB priekšnieka pienākumu izpildītājas Jutas Strīķes vēlme apliecināties priekšnieka Normunda Vilnīša prombūtnes laikā, jo KNAB jau ilgu laiku turpinās cīņa "par īpašumtiesībām uz KNAB".

Par to, vai šī kratīšana bijusi pamatota, varēšot spriest tikai tad, kad un ja būs rezultāts. Lembergs atgādināja, ka šodien tiesā tiek skatīta viņa prasība pret KNAB par publicētu godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un kompensācijas piedziņu par piecus gadus vecu lietu.

Ventspils mērs sacīja, ka kaut kad KNAB būtu jāaicina viņš uz pratināšanu. Viņš esot pārliecināts, ka KNAB virsmērķis būtu prasīt Lembergam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu. "Ja tas notiek, tam jānotiek, vēlākais, pirmdien," prognozēja Lembergs un piebilda, ka visu šo laiku atradīšoties Latvijā.

Noskaties sarunu ar Aivaru Lembergu raidījumā 900 sekundes (sākot no 1:02:00)

Jau ziņots, ka vakar KNAB negaidīti veica kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp arī Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un Bīvostas pārvaldē, Šķēles ģimenei piederošās SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" telpās un citos uzņēmumos.

Vairākas amatpersonas un viņu pārstāvji publiski sniedza informāciju un komentārus par veiktajām kratīšanām, savukārt pats KNAB pat neapstiprināja kratīšanu faktus.

Pagājušās nedēļas piektdienā, 20.maijā, izmeklēšanas Centra rajona tiesas tiesnesis sankcionējis aptuveni 40 KNAB pieteiktas kratīšanas. Par to, ar kādiem kriminālprocesiem tās saistītas, tiesa informāciju nesniedz.

Lai gan publiski no daudziem avotiem ir gūts apstiprinājums par kratīšanām, saņemti komentāri, minējumi un iespējamas spekulācijas, tomēr KNAB nekādu informāciju par šodien notiekošo nesniedz.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: