Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšniekam Didzim Vilemsonam vajadzēja atstāt amatu jau laikus, lai Ventspils policija nepaliktu ar tik lielu nenokomplektēto štata vietu skaitu, uzskata iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Pēc viņas domām, Vilemsons neprata organizēt darbu policijā un nekontrolēja situāciju Ventspilī. "Piemērs ir gadījums, kad viņa apkalpojamā teritorijā civiltiesisks strīds notika ar bruņotu apsargu palīdzību un Ventspils policija bija bezspēcīga pieņemt jebkādus lēmumus," ar Iekšlietu ministrijas preses pārstāves Guntas Skrebeles starpniecību paudusi Mūrniece.

Pozitīvais saistībā ar Ventspils policijas iecirkni esot fakts, ka tas nesen pārcēlās uz jaunām telpām, kuras bija ilgi gaidītas. "Tas atvieglo darbu dienestā esošajiem. Un reģiona pārvaldes priekšnieks [Normunds] Grūbis pievērš lielu uzmanību tieši Ventspils iecirknim, tāpēc esmu pārliecināta, ka ar viņa palīdzību un nākamā [Ventspils iecirkņa] priekšnieka uzņēmību ļoti ātri tiks atrisināta arī nekomplekta problēma, kuru radīja Vilemsona bezdarbība," sacīja iekšlietu ministre.

Kā ziņots, VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Vilemsons ir iesniedzis atlūgumu. Vilemsons savus pienākumus turpinās pildīt līdz 27.maijam, bet, kurš būs jaunais iecirkņa priekšnieks, pagaidām vēl nav zināms.

"Es neredzu perspektīvas tam, kas notiek policijā, viss ir uz sabrukuma robežas, sevišķi pēc reģionālās reformas," sacīja Vilemsons. Viņš atklāja, ka darbu turpina pamest liels skaits policistu, kuri ar niecīgo atalgojumu nespēj nodrošināt sevi un savu ģimeni.

Ventspils iecirknī pašlaik no 113 štata vietām nav aizpildītas 38 un darbu turpina pamest pieredzējuši darbinieki.

Vilemsons uzskata, ka iecirkņa priekšnieka spēkos nav iespēju kaut ko ietekmēt: "Ne no manis kāds ko var paprasīt, ne man ir iespēja kaut ko panākt."

Vilemsons atzina, ka šis viņam bijis smags lēmums, kas pieņemts pēc ilgām pārdomām, jo darbs policijā, kur viņš nostrādājis 15 gadus, viņam bijusi sirdslieta. Viņš neslēpa, ka arī paša zemais atalgojums bijis viens no faktoriem, kas pamudinājis iesniegt atlūgumu, - salīdzinot ar 2008.gadu, viņa alga samazinājusies par 60%.

Jau ziņots, ka 6.jūnijā amatu atstās arī iekšlietu ministre Mūrniece. Jauni kandidāti ministra amatam pagaidām vēl nav izvirzīti.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: