Motobraucējs Toms Macuks ("Rodeo MX Racing Team") svētdien izcīnīja ceturto vietu Ukrainā notikušajā Eiropas motokrosa čempionāta ceturtajā posmā "EMX Open" klasē.

Tikmēr vēl viens Latvijas sportists Niks Apfelbaums ("MX Sumata – Vilders Team") divu braucienu summā ierindojās astotajā pozīcijā.

Kvalifikācijā Macuks piedzīvoja smagu kritienu, tomēr paspēja veikt vienu apli un uzrādīt piekto labāko laiku. Savukārt Apfelbaums bija sestais ātrākais. Kā komentēja sportisti, trase bija kalnaina, sarežģīta un ātra.

Pirmajā finālbraucienā Macuks finišēja ceturtais, bet Apfelbaums - sestais. Savukārt otrajā braucienā starts tika dots divas reizes. Pirmā starta laikā ukraiņu motokrosists Mikola Paščinskis iesprūda starta barjerā un sacensību tiesneši braucienu apturēja, paziņojot to kā falšstartu.

Atkārtotais starts bija izdevīgs Macukam, kuram izdevās braucienu uzsākt ceturtajā vietā. Trīs apļus pirms finiša latvietim izdevās apdzīt baltkrievu sportistu Jevgēņiju Tiletski, kurš šobrīd ir kopvērtējuma līderis. Līdz finišam Macuks pozīciju noturēja un finišu sasniedza trešais, bet kopvērtējumā divu braucienu summā ieņēma ceturto vietu.

Tikmēr Apfelbaums otrajā braucienā finišēja 12.vietā, līdz ar to posmā ierindojoties astotajā pozīcijā.

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem "EMX Open" klasē Apfelbaums ir pakāpies uz piekto vietu, bet Macuks atrodas devītajā pozīcijā.

Nākošais "EMX Open" Eiropas čempionāta posms risināsies 30. un 31.jūlijā Polijā un tajā startēs arī abi Latvijas motokrosisti.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: