Administratīvā apgabaltiesa noteikusi, ka 12.maijā būs pieejams spriedums par

Ventspils mēra Aivara Lemberga sūdzību, kurā viņš apstrīdējis Tieslietu ministrijas (TM) 2008. gada 28. augusta lēmumu maksāt tikai daļu no prasītās zaudējumu atlīdzības.

Lembergs no TM vēlējās saņemt 102 064 latu zaudējumu atlīdzību par tēriņiem advokātam tā dēvētajā Grinbergu lietā, bet TM ar apstrīdēto lēmumu viņam piešķīra 2386 latus, norādot, ka likumdevējs paredzējis ierobežojumu attiecībā uz atlīdzināmo zaudējumu - izdevumu par juridisko palīdzību - apjomu, tas ir, ne vairāk kā noteiktās takses apjomā.

Lembergs lēmumu pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā, kas sūdzību 2010.gada 6.aprīlī to noraidīja, tā atzīstot TM lēmuma pamatotību. Lembergs iesniedza apelācijas sūdzību apgabaltiesā. Šodien lietu izskatīja apelācijas kārtībā, nosakot, ka spriedums būs pieejams 12.maijā.

Pēc Lemberga advokāta Armanda Šūmaņa iepriekš sacītā, lai gan TM izdotais administratīvais akts Lembergam ir labvēlīgs un ministrija savā lēmumā konstatējusi, ka prasība par zaudējumu atlīdzību ir pamatota, "piešķirtā atlīdzība ir nesamērīgi zema un neadekvāta attiecībā pret faktiski radītajiem piespiedu zaudējumiem nepamatoti ierosinātā kriminālprocesā".

Saskaņā ar likumu par zaudējumu atlīdzināšanu jebkurai personai ir tiesības prasīt nodarīto zaudējumu kompensāciju, ja krimināllietā ir attaisnojošs spriedums, kā arī ja persona saistībā ar saukšanu pie kriminālatbildības izmantojusi zvērināta advokāta juridisko palīdzību, paskaidroja Šūmanis.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: