Otrdien, 26.aprīlī plkst.19.00 Galvenajā bibliotēkā notiks „Omulību klubiņa” izbraukuma sesija, viesosies kluba dibinātāji un vadoņi Ēriks Hānbergs un Jānis Ķuzulis.

Rīgas Latviešu biedrības "Omulību klubiņš" pastāv jau vairākus gadus. Katru mēnesi ar mērķi uzturēt un vairot labestību un optimismu kopā sanāk no septiņdesmit līdz simts cilvēkiem. Un nāk tāpēc, ka viņiem visiem gribas pasmaidīt un uzklausīt piedzīvojumus, kas raisa jautrību. Klubiņš pašreiz ir Latvijā vienīgais humora žanra kopējs.

Tā dalībnieki un savu dokumentālo pieredzējumu vēstītāji ir visdažādāko profesiju pārstāvji.

Kluba sesijās uzstājušies aktieri Imants Skrastiņš. Indra Burkovska un Dzintra Klētniece, režisors un aktieris Edmunds Freibergs, mūziķis Niks Matvejevs, literāti Ēriks Hānbergs, Monika Zīle,  Māra Svīre, Vladimirs Kaijaks,  Valdis Rūmnieks, Arnolds Auziņš, Valdis Rūja, akadēmiķis Juris Zaķis, futbola tiesnesis Miķelis Rubenis, Ventspils Rakstnieku mājas vadītāja Andra Konste, gleznotājs Uldis Zemzars, daudzi citi. Seši no vēstītājiem savus pieredzējumus apkopojuši grāmatās.

“Omulību klubiņa” vadītājs, rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs, pamatojot šādu kopā sanākšanu un omulīgu patērzēšanu, saka: ”Dzīvē vienmēr esmu bijis optimists un centies saskatīt to, ko citiem pastāstīt tālāk un par ko priecāties. Es arī šodien priecājos par katru jaunu namu, ko ieraugu, par katru lauku sētu, kas ir skaisti sakārtota, tas ir mans prieks, un tas uztur manī enerģiju. Un, ja mēs katrs sabiedrībā cits citam stāstītu, ko esam redzējuši, par ko ir vērts priecāties, es domāju, ka sabiedrībā valdītu daudz veselīgākas savstarpējās attiecības.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: