Ventspils Kultūras centrā ar koncertu „Tu esi mans draugs” viesosies pāragri aizsaulē aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa draugi un skolnieki - grupas „Putnu balle” un  „PeR”.

Koncertā skanēs gan labi zināmas dziesmas, gan daži dziesmu pirmatskaņojumi. Veidojot šo koncertprogrammu, „Putnu Balle” un „PeR” uzskata, ka nav labākas piemiņas draugam, kā viņa dziesmu atskaņošana un popularizēšana. Mūziķi atklāj, ka tieši tagad viņus vieno nepieciešamība dziedāt un turpināt nepabeigtos darbus, ierakstīt neieskaņotās Mārtiņa dziesmas.

Grupa „Putnu Balle” ar Mārtiņu satiekas 2004.gadā. Kopā tiek radīti divi albumi,  kuru dziesmas viena aiz otras iekļūst dažādu Latvijas radiostaciju topos, sarīkots lielkoncerts Arēnā „Rīga”. 2005. gadā duets „Valters & Kaža” ar Mārtiņa Freimaņa dziesmu „The War Is Not Over” uzvar Latvijas nacionālajā Eirodziesmas finālā, bet Eirovīzijas dziesmu konkursā izcīna augsto 5. vietu. Tas bija Mārtiņa Freimaņa romantikas un lirikas laiks, ko vislabāk līdz klausītājiem aiznesa tieši „Putnu Balle”.

„PeR” un Mārtiņa ceļi krustojas 2009.gadā. Mārtiņš toreiz saka, ka „PeR” atgriež viņā jaunību un aizdzen depresiju. Grupai radītās dziesmas ir pozitīvas un enerģiskas, kopējie koncerti uzlādē ikvienu klausītāju. Konkursam „Jaunais Vilnis 2010“, Mārtiņš grupai „PeR” uzraksta dziesmu „Žirafe”. Lai gan konkursa rīkotāji toreiz šo dziesmu neakceptē grupas repertuārā, tomēr tā tiks iekļauta „PeR” pirmajā albumā, kas iznāks pavasarī.

Koncerts paredzēts  ceturtdien, 21. aprīlī, plkst. 19.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: