Ieraugot savu un citu kaimiņu automašīnas tādā stāvoklī, pirmais kas iešāvās prātā - naktī bijis Īslandes vulkāna izvirdums.

Protams dažiem būs pretargumenti, piemēram, mēs taču dzīvojam ostas pilsētā, osta mūs baro,mašīnu vajag melnā krāsā utt.

Piekrītu, osta baro pilsētu, taču no otras puses mums iedzīvotājiem ir savas tiesības, ne tikai pienākumi.

Vai šajā lietā ar akmeņogļu putekļiem ir kāds risinājums? Nezinu, bet mans redzējums ir tāds : jāmaina saistošie pilsētas noteikumi.

Konkrēti šis : 25. Par automašīnu mazgāšanu, vai braukšanai nederīga transporta līdzekļa ilgstošu (ilgāk kā 10 kalendārās dienas) novietošanu tam neparedzētās vietās: -uzliek naudas sodu līdz Ls 50

Atļaut automašīnu skalošanu ar ūdeni uz ielas vai pagalmos nepielietojot mazgāšanas līdzekļus.

Reizēm cilvēks ar dabu nonāk pretrunā. Lai cik tas neizklausītos dīvaini sanāk tā: ja lietus noskalo  mājas jumtu, automašīnas, ielu un tas viss satek lietusūdeņu savācējakā, tad tas ir dabiski. Bet, ja es iziešu uz ielas ar ūdenspaini un noskalošu savu auto, tad tas man maksās 50Ls!

Kādu laiku atpakaļ masu saziņas līdzekļos tika sludināts, ka ogļu putekļu koncentrācija gaisā ir normas robežās. Sakiet, kurš šīs normas nosaka?

Vai norma ir melns sniegs vai pelēks? Vai norma ir melna veļa uz striķa un melni logi mājām? Vai norma ir melni rotaļu laukumi bērniem un melnas drēbes pēc pasēdēšanas uz soliņiem skaisti sakoptajos parkos?

Pievienoju 16. aprīļa rītā uzņemtus tuvplāna foto

Iesūtīja: Ilgvars Treimanis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: