Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 4.marta plkst. 6.30 līdz 5. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona pārvalde saņēma sešus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem.

Vakar plkst. 22.22 saņemts izsaukums uz Riņķa ielu, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 2 m2 platībā. Plkst. 22.43 darbi notikuma vietā pabeigti.

Vakar Kurzemē dzēsti divi kūlas ugunsgrēki – Kuldīgas novada Rendas pagastā, kur dega kūla 100 m2 platībā un Ugālē, kur dega kūla 30 m2 platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta! Diemžēl katru pavasari ievērojami dienesta resursi tiek tērēti kūlas ugunsgrēku dzēšanai. VUGD aicina cilvēkus aizdomāties, ka tajā laikā, kamēr ugunsdzēsēji glābēji dzēš degošo kūlu, kādam iespējams ir nepieciešama palīdzība, bet to nevar operatīvi sniegt, ja visi tuvākie dienesta resursi ir iesaistīti kūlas ugunsgrēku dzēšanā. Nededzini kūlu un, iespējams, tu kādam izglābsi dzīvību!

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 38 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: