4. aprīlī Latvijā norisināsies ikgadējā Ēnu diena. Ventspils poliklīnika šogad skolēniem piedāvā ieskatīties fizioterapeita, endokrinologa, oftalmologa un dermatovenerologa ikdienas darbā.

Ēnu dienā Ventspils poliklīnikā skolēni varēs gan sekot līdzi minēto speciālistu darbam, gan uzdot savus jautājumus.

Lai ēnotu Ventspils poliklīnikā, jāpiesakās Ēnu dienas tīmekļvietnē www.enudiena.lv. Pieteikšanās vakancēm sākas 1. martā un turpināsies līdz 25. martam. Tā organizēta trīs kārtās, un pēc katras kārtas ēnu devēji trīs dienu laikā apstiprinās vai noraidīs pieteikumus. Savukārt 25. martā skolēni varēs pieteikties atlikušajām vakancēm pie tiem ēnu devējiem, kuri izteikuši vēlmi uzņemt skolēnus, kas nevienā no trim pieteikšanās kārtām nav izvēlēti.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta “Junior Achievement” karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem. Tā norisinās jau vairāk nekā 20 gadu. Ēnu dienā skolēni apmeklē kādu no darba vietām un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: