Teātra nama Jūras vārti izstāžu zālē skatāma pazīstamā fotogrāfa Sergeja Kondrašina darbu izstāde Underwater Photo Ballet.

Apskati fotogrāfijas!

 Pat tie, kas ir informēti par šo projektu un zina, ka Latvijas Nacionālās operas baleta trupas solisti Elza Leimane un Raimonds Martinovs fotografēti zem ūdens, novērtējot Sergeja paveikto, bieži saka: «Klau, bet tas patiešām ir noticis zem ūdens!»

Šāds izbrīns ir pamatots, jo meistars, viņa palīgi un talantīgie modeļi iesaistījušies unikālā projektā. Ārkārtīgi rets tas ir gan tādēļ, ka pasaulē nav daudz fotogrāfu, kas tik prasmīgi strādā zem ūdens, gan tāpēc, ka ir vēl mazāk tik talantīgu un plastisku modeļu, kas spēj četru piecu metru dziļumā izturēties tikpat dabiski kā ierastajā virszemes vidē.     

Ielūkojoties www.photoballet.com/en/album.html ievietotajā videomateriālā, redzam, kā notika fotografēšana un cik cēli Elza – nu gluži kā karaliene! – atvērtām acīm drosmīgi un graciozi ienira ūdenī, acumirklī nostājoties vajadzīgajā pozā.

Mākslinieku paveikto var redzēt ne tikai izstādē, bet arī īpašā albumā, kurā ir 23 krāsaini un 19 melnbalti foto. Grāmatas iesiešanā izmantots sarkans no Anglijas atvests zīds, albuma vērtību palielina mazā tirāža – 500 eksemplāru. Izdevumu par 100 eiro var iegādāties arī ventspilnieki.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā „Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: