Ventspils slimnīcas Kurzemes Acu centra kolektīvam pievienojas un piedāvāto pakalpojumu klāstu papildina oftalmoloģe-ķirurģe Dr. Elīza Avotiņa, kas specializējas plakstu un asaru aparāta slimībās un veic plakstu plastisko un rekonstruktīvo ķirurģiju

Līdz ar Dr. Avotiņas pievienošanos komandai Kurzemes Acu centrā varēs veikt gan estētisku plakstiņu korekciju, gan dažādas citas operācijas, tai skaitā plakstiņa noslīdēšanas novēršanai un dažādu veidojumu likvidēšanai.

Daktere ir Latvijas Acu ārstu asociācijas biedre un apguvusi plakstu ķirurģiju pie Latvijā labi zināmās plakstu plastiskās un rekonstruktīvās ķirurģijas speciālistes Dr. Mežatučas. Dr. Avotiņa jau veic plakstu operācijas un konsultē pacientus citās ārstniecības iestādēs, kā arī regulāri papildina zināšanas, apmeklējot oftalmologu kongresus Eiropā un Latvijas Acu ārstu asociācijas rīkotās konferences.

Dr. Avotiņa skaidro, ka “Par iespēju pieņemt un operēt Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā mani uzrunāja Kurzemes Acu centra vadītājs Dr. Kaspars Ozols. Piesaistīja vadītāja nākotnes mērķi, centra attieksme pret pacientiem un noteikts skats uz izaugsmi. Šķita ļoti viegla sadarbība un saprotamas abpusējas vēlmes. Bet galvenais, ka abiem bija viens skatījums – palīdzēt pacientiem Kurzemē.”

Oftalmoloģe stāsta, ka plakstu operācijas ir ļoti dažādas – sākot ar plakstu kosmētisko plastisko operāciju vai krusas grauda operāciju un beidzot ar lielu plakstu onkoloģijas veidojumu vai asaru maisa izņemšanu. Līdz ar to visbiežāk pirms operācijas Dr. Avotiņa vēlas pacientu redzēt konsultācijā, lai izvērtētu, kāds būs operācijas apjoms, saprastu paša pacienta vēlmes un izrunātu, kādas ir iespējas. Dažkārt ir gadījumi, kad kāds kolēģis atsūta pacienta bildi un ir skaidrs, kāda operācija būs nepieciešama. Šādos gadījumos var pierakstīties jau uz operāciju.

Lai izslēgtu iespējamas komplikācijas, Dr. Avotiņa iesaka negaidot doties uz pārbaudi, ja pamanīti jauni veidojumi plakstu apvidū, kas palielinās izmēros. Oftalmoloģe arī uzsver, ka pirms plakstiņu operācijām nedrīkst lietot asinis šķidrinošus medikamentus – plakstiņi ir ļoti labi apasiņoti, līdz ar to šādu medikamentu lietošana var padarīt operācijas veikšanu neiespējamu vai pat bīstamu.

Speciāliste mudina nebaidīties no ārstiem: “Mēs vēlamies palīdzēt un neveiksim lieku operāciju, ja redzēsim, ka nav tādas nepieciešamības. Zinu, ka kurzemnieki sākumā mēdz piesardzīgi attiekties pret jaunpienācējiem, bet ceru, ka atradīšu ceļu arī uz kurzemnieku sirdīm.”

Kurzemes Acu centra vadītājs, oftalmologs Dr. Kaspars Ozols saka, ka darbs Acu centrā ir intensīvs, bet paralēli jau esošajam pakalpojumu klāstam tiek meklētas un rastas iespējas piedāvāt pacientiem arvien vairāk pakalpojumu un mūsdienīgu risinājumu.“Līdz šim pacientiem bija jāmēro ceļš uz Rīgu, lai saņemtu šāda veida pakalpojumus. Līdz ar Dr. Avotiņas pievienošanos pakalpojumu klāstu Ventspilī varam papildināt ar veselu oftalmoloģijas nozari! Dr. Avotiņa ir profesionāla speciāliste, kurai rūp pacienti, un esmu pārliecināts, ka viņa lieliski papildinās Kurzemes Acu centra komandu!”norāda Dr.Ozols.

Kopš 2015. gada, kad darbu sāka Kurzemes Acu centrs, tas ir būtiski paplašinājies, attīstot darbību gan Ventspilī, gan Talsos, Kuldīgā un Liepājā, piesaistot speciālistus un pilnveidojot aprīkojumu. Šo gadu laikā trīskāršojies ambulatoro konsultāciju skaits, pērn pārsniedzot 23,5 tūkst. konsultāciju, kā arī, salīdzinot ar 2015. gadu, tiek viekts divreiz vairāk operāciju – pērn 2254.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    specialists 29.01.2024, 14:11:02

    Vo tu traks!
    Līdz šim nebiju manījis, bet ieraudzīju bildi un sapratu, ka noteikti man ir kāds plakstiņš noslīdējis. Būs jāiet ciemos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: