No 2. novembra līdz decembra sākumam teātra namā ''Jūras vārti'' būs skatāmas divas izstādes – Laimdotas Junkaras personālizstāde ''Gaisa pilis'' un Ventspils Mākslas skolas absolventu darbu izstāde ''Ideju spēks''.

Māksliniece Laimdota Junkara (1951) gleznu izstādē ''Gaisa pilis'' eksponēs vairāk nekā 20 lielformāta darbus, kas tapuši pēdējo divu gadu laikā, iedvesmojoties no ikdienas dabas vērojumiem un tos poetizējot savās gleznās. Daba Laimdotai ir lielākais iedvesmas avots, it īpaši rudens ar savu bagāto krāsu paleti. Lielie koki pārtop par gaisa piļu sienām un ar savām galotnēm sniedzas līdz pat debesīm. Caur koku lapotnēm tālās debesu acis it kā vēro katru autores soli. Pārdomas par dzīves ceļu nolasāmas šajā vasarā tapušajos abstraktas ievirzes darbos. Laimdotas Junkaras gleznošana ir kā visu mūžu celtas gaisa pilis ar lielu cerību, ka nākamā glezna izdosies labāk. Laimdotai Junkarai šī ir 140. personālizstāde un trešā izstāde teātra namā ''Jūras vārti''. Māksliniece ir arī daudzu mākslas publikāciju autore, Ventspils mākslinieku grupas dalībniece, vada Ugāles mākslas studiju, saņēmusi Brāļu Brastiņu balvu ''Latviskas Latvijas labad'' (2000), Kultūras ministrijas balvu novadpetniecībā (2004), Ventspils novada godarakstu (2013). Darbi atrodas Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Ventspils, Talsu un Saldus muzejos, mākslas galerijā ''Daugava'', kā arī privātkolekcijās Zviedrijā, Francijā, Vācijā, ASV un citur.

Teātra nama ''Jūras vārti'' galerijā Ventspils Mākslas skolas 2022./2023. mācību gada absolventu darbu izstāde ''Ideju spēks'' iepazīstina ar katra audzēkņa individuālo, unikālo koncepciju par to, kā ideja no mazas skicītes pārtop un iemiesojas reāla apveida mākslas darbā. Ideju spēks, kas rodas jauno Ventspils mākslinieku prātos, atspoguļojas dažādajās nobeiguma darbu tēmās un mākslinieciskajos izpildījumos - glezniecībā, tekstilā, keramikā, produktu dizainā, iespiedgrafikā, pat kinētiskajā mākslā. Kā bagātīga rudens raža, izstāde aicina skatītāju to izbaudīt, apbrīnojot ideju spēku, kas mīt jaunajos māksliniekos.

Izstāžu atklāšanas pasākums risināsies 2. novembrī plkst. 16, bet apskatīt tās būs iespējams līdz 6. decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: