Piektdien, 27. oktobrī, klātesot veselības ministram Hosamam Abu Meri, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes vadībai, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vadībai un speciālistiem, kā arī viesiem, svinīgi atklāta jaunizbūvētā un aprīkotā Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļa, Laboratorija un diagnostikas kabineti.

Darbu jaunajās telpās Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļa sāks pirmdien, 30. oktobrī, plkst. 8.00, savukārt Laboratorija jaunajās telpās sāks strādāt 6. novembrī. Pacienti tiks informēti par visām gaidāmajām izmaiņām.

Darbu jaunajās telpās Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļa sāks pirmdien, 30. oktobrī, plkst. 8.00, savukārt Laboratorija jaunajās telpās sāks strādāt 6. novembrī. Pacienti tiks informēti par visām gaidāmajām izmaiņām.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļa kļuvusi plašāka un tajā nodalītas pacientu plūsmas.
- ja pacienta dzīvība nav apdraudēta, piemēram, neliela izmēra brūces, vieglas traumas vai sasitumi, piesūkusies ērce – reģistrators pacientu novirzīs uz traumpunktu.
- pārējos gadījumos pacienta stāvokli izvērtēs ārsta palīgs, nosakot gan palīdzības sniegšanas steidzamību jeb prioritāti, gan to, kāda speciālista palīdzība nepieciešama.
- bērniem būs atsevišķa plūsma un atsevišķs apskates kabinets.
- Ātrā palīdzība pacientus slimnīcā nogādās pa atsevišķām, nodalītām ieejām.

Gaitenis, pa kuru pārvietojas gan pacienti, gan personāls, ir nodalīts no Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas, turklāt tas ir lēzenāks, nodrošinot ērtu pārvietošanos. Izbūvēts arī lifts, gulošo esošu pacientu pārvietošanai. Īstenojot projektu, izbūvēti un aprīkoti arī ārstu – speciālistu kabineti un manipulāciju zāles, izveidots novērošanas postenis un akūtas palīdzības zāle. Projekta ietvaros būtiski pārplānota un pārbūvēta arī slimnīcas Laboratorija, izveidojot modernas atvērtā tipa laboratorijas darba telpas un apvienojot tās ar dežūrlaboratoriju un ambulatoro laboratoriju, tā nodrošinot, ka viss Laboratorijas darbs tiek organizēts vienuviet. Jaunas, gaišas telpas arī analīžu pieņemšanai.

Izbūvētas arī Diagnostikas nodaļas telpas - rentgenogrāfiskie un datortomogrāfijas izmeklējumi tagad ir ērtāk pieejami apmeklētājiem. Arī stacionārā esošo pacientu nogādāšana uz izmeklējumiem kļuvusi ērtāka, jo izbūvētas plašas uzgaidāmās telpas un gaitenis.

Līgums par būvniecību tika parakstīts 2022. gada 8. februārī, būvdarbus veica SIA “Pilsbūve”, savukārt pasūtītāja pārstāvis projektā ir Komunālā pārvalde. Projekta autors ir arhitekts Gundars Vīksna.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    Heinrich 27.10.2023, 17:42:48

    Apžēliņ,simts bildes!Gandrīz vai kā multene sanāk,kad mudīgi pāriet no vienas uz otru...
    Labi,ka "Puzes punduris" nepiedalījās,tad būtu visas divsimt.
    Jauns fotogrāfs,dikti centīgs,ja ne pārcentīgs.

  • -1
    Larijs Kukarans 27.10.2023, 18:17:00

    Veselības ministrs čurka,jauki,prieks,kur tu rodies?!

  • 0
    Heinrich 29.10.2023, 12:35:55

    Lembergistu cenzors atkal uzdarbojies...

  • 0
    Zalupinska 29.10.2023, 16:41:17

    Varētu jau nepaslinkot, un uzrakstīt vēlreiz. Bet lai jau. Kad lielgabali runā, mūzas klusē.

  • 0
    Tā nu ir 30.10.2023, 18:50:55

    ... vai tad to vēl pa visiem šiem gadiem neesi ievērojis???
    Tā viņš bija,ir un būs... , kamēr pilsētā ar ''rītdienu'' valdīs......( tāļāk izdomājiet paši...)

  • 0
    Tā nu ir 30.10.2023, 18:52:53

    ...mans koments bij domāts HEINRICHAM

  • -1
    Larijs Kukarans 30.10.2023, 19:19:04

    Taisnība Tev ir,bet nebūs viņš,būs cits,cenzūra,lielākā vai mazākā mērā būs vienmēr,Tāpat,kā stukaču policijai,vai kādai citai iestādei,bez stukačiem viss sabruktu,tāpat ar cenzūru,diemžēl.

  • -2
    lasma 2 30.10.2023, 10:16:14

    Nu skaisti, jaunas telpas, visiem prieks, tik cerams ka jaunajās telpās viss norisināsies ātrāk, parasti ārsti jāgaida vairākas stundas, līdz sniedz palīdzību, nabaga māsiņas dar ko var, kamēr ārsti nekur nekad nesteidzas

  • -5
    Kristiāna 31.10.2023, 14:13:39

    Viss atkarīgs no noslodzes un traumas/gadījuma steidzamības. Man ir bijis gadījums, kad ir jāuzgaida, jo ir vairāk cilvēku ar dažādām traumām. Un ir bijis, ka paņem uzreiz, jo ir ļoti smaga trauma.
    Tur to cilvēku uz vietas ir tik, cik ir. Tas viens ārsts nevar aprūpēt vairākus cilvēkus vienlaicīgi.

  • 0
    Gārfilds 31.10.2023, 11:40:06

    Jā! Komentāri pat izdzēsti par to, ka slavēju jauno fotogrāfu. Pilsētai der vien Jūru un Presņikova māksla.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: