Premjeram Valdim Dombrovskim nav iebildumu, ka Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs tiksies ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Premjers norādīja, ka starptautisko aizdevēju misijas diezgan regulāri tiekoties ar dažādām koalīcijas un opozīcijas partijām. "Un, kas piedalās sarunās no Zaļo un zemnieku savienības puses, ir viņu pašu jautājums," sacīja Dombrovskis.

Lembergs 6.aprīlī plāno tikties ar starptautiskajiem aizdevējiem Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecībā Rīgā. Ventspils mērs iepriekš informējis, ka centīsies argumentēt savu viedokli par nepieciešamību pagarināt starptautiskā aizdevuma atdošanas termiņu, iestāsies pret pensiju samazināšu un pārrunās citus aktuālus tautsaimniecības jautājumus.

"Pirmkārt, es sākšu ar aizdevuma atdošanas grafiku. Līdz 2014., 2015.gadam ir jāatdod divarpus miljardi latu, un tas vispār nav iespējams, līdz tam ir ļoti maz laika. Šogad mums jāatdod iekšējais parāds 400 miljoni [latu]. Es uzskatu, ka tas arī nav pareizi. Vajadzēja pārfinansēt, kaut par vieniem 100 miljoniem," savu viedokli pauda Lembergs.

Ventspils mēram ir arī arguments, kādēļ Latvijai vajadzētu prasīt aizdevuma atdošanas termiņa pagarinājumu: "Grieķijai, kā es lasīju internetā, atdošanas termiņš esot nevis pieci gadi kā mums (maza daļa mums ir mazliet ilgāk), bet gan septiņi ar pusi gadi. Arī tas būtu jau krietni labāks stāsts."

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: