Pilnā sparā rit būvdarbi Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kur turpinās morga un patoloģiskās anatomijas nodaļas rekonstrukcija.

Šobrīd pabeigta jaunbūvējamā apjoma celtniecība, izbūvētas inženierkomunikācijas – ūdens padeves un kanalizācijas sistēmas, kā arī elektrības tīkli, apkures sistēmas, ventilācijas sistēma un aprīkojums, ugunsdrošības sistēma, datortīkli un sakaru tīkli. Tiek veikti iekšējās apdares darbi un montēts specifiskais apšuvums sekcijas zālēs un laboratorijās. Ir uzsākta iebūvēto iekārtu montāža autopsijas zālēs.

 

Tāpat ēkai ir iemontētas jaunas durvis un logi, kā arī nomainīta visa jumta konstrukcija un notiek jumta siltināšanas darbi. Iestājoties siltākam laikam sāksies ēkas fasādes apdare un teritorijas labiekārtošana. Darbus veic SIA „Pilsbūve".

 

Patlaban morgs un patoloģiskās anatomijas nodaļa ar citoloģisko un histoloģisko laboratoriju atrodas vairāk nekā 100 gadus vecā ēkā Patversmes ielā. Aizgājēji šobrīd tiek ievietoti neatbilstošās un morāli novecojošās telpās. „Tieši tādēļ ir ļoti svarīgi savest kārtībā šo nodaļu un pārvietot to uz slimnīcas vienoto kompleksu Inženieru ielā 60, tādā veidā optimizējot arī ekspluatācijas izdevumus,” klāsta Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece.

 

Jaunajās telpās atradīsies mūsdienu prasībām atbilstošas mirušo uzglabāšanas telpas, laboratorijas, sekciju zāles, kā arī personāla telpas. Tas uzlabos pakalpojuma sniegšanu iedzīvotājiem, kā arī radīs labākus darba apstākļus darbiniekiem. Patoloģiskās anatomijas nodaļa ar morgu ir nozīmīga slimnīcas struktūrvienība. Nodaļas laboratorijā tiek veikta šūnu un audu izmeklēšana, lai precizētu diagnozes, tostarp, lai noteiktu audzēja raksturu. Tāpat nodaļā nepieciešamības gadījumos tiek veiktas mirušo sekcijas.

 

Projekta īstenošana izmaksās 1,029 miljonus latu. 85% no finansējuma nodrošina ES Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 13,21% valsts budžets un 1,79% Ventspils pilsētas dome. 

 

Apskati foto

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: