2. aprīlī Ventspils Jaunrades namā norisināsies Baltijas jauniešu komandu sacensībās trases automodelismā ar PR 24 klases modeļiem.

 Sacensības sāksies plkst. 11:00, bet iesildīšanās – jau plkst. 08:00.

Sacensībās tiks pārstāvētas visas Baltijas valstis. Komandas startēs 4 dalībnieku sastāvā, tāpēc šajās sacensībās svarīgs kopējais komandas sniegums. Katrs komandas dalībnieks veiks divus braucienus. Komandu sacensībās katra dalībnieka viens brauciens ilgst 40 minūtes.

Ventspils Jaunrades namu Baltijas jauniešu sacensībās trases automodelismā pārstāvēs 2 komandas. Ventspils Jaunrades nama „Trases automodelisma” pulciņa dalībnieki ir vieni no sacensību favorītiem, uzrādot atzīstamus rezultātus visa gada garumā.

Ventspils Jaunrades nama trases, kas aprīkota ar diviem tiltiem un astoņiem celiņiem, garums ir aptuveni 35 m. Pirms sacensībām trase tiks speciāli sagatavota, lai modelis turētos uz celiņa un dalībnieks nezaudētu kontroli pār savu automodeli trases virāžās. Šāda veida trase, kas ir atrodama Ventspils Jaunrades namā, ir vienīgā pasaulē. Jāpiemin, ka pasaulē nav atrodamas divas vienādas autotrases, jo katra trase tiek pielāgota attiecīgajai telpai.

Komandu sacensībās svarīga ir gan tehnikas, gan arī dalībnieku izturība. Ja brauciena laikā automodelim radīsies tehniskas problēmas, Ventspils Jaunrades nama autotrases darbnīcā būs iespējams to salabot, lai turpinātu dalību sacensībās. Dalībniekiem sacensību laikā ir atļauts nomainīt savam automodelim jebkuru detaļu, izņemot virsbūvi un šasiju, šīs modeļa detaļas ir aizliegts mainīt.

Baltijas jauniešu komandu sacensībās trases automodelismā dalībnieki startēs, izmantojot PR 24 klases modeli, kuram jāatbilst noteiktiem tehniskajiem parametriem:

  • Parma S16 vai Rotor S16D motori;
  • Horda Acord virsbūve;
  • Pārnesumu attiecība 9:28;
  • 1/8 collu pakaļējā ass;
  • Sarkana riepu gumija.

Noteiktais modeļu standarts ir „demokrātisks”, līdz ar to sacensībās var piedalīties visas komandas, kas to vēlas, un sacensību gala rezultāti ir neprognozējami.

Katra komanda startēs ar vienu mērķi – kļūt par čempioniem, tāpēc 2. aprīlī atbalstīsim ventspilniekus cīņā par uzvaras kausu. Lai uzvar meistarīgākais un veiksmīgākais braucējs!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: