Pirmo reizi Ventspilī būs skatāma starptautiskā bērnu filmu festivāla „Berimors” programma.

Bērnu auditorijai adresēts, īpaši Eiropas kino tradīcijās veidots kino uz lielajiem ekrāniem Latvijā ir retums, taču skatītāja kino izglītības pamatus jāliek jau agrā bērnībā. Apzinoties, ka kinoskatītāja gaume veidojas jau tik agri, “Starptautiskais kino centrs” 2011. gada pavasarī Rīgā jau devīto reizi un Ventspilī pirmo reizi no 12.-14. aprīlim organizēs plaši pieejamus kino svētkus bērniem - filmu festivālu “Berimors”.

 

Savā pastāvēšanas laikā “Berimors” - vienīgais starptautiskais bērnu filmu festivāls Latvijā - ir atradis savu auditoriju, bērnus vecumā no 6 līdz 13 gadiem. To, ka festivāls ir vajadzīgs un nepieciešams, apliecina fakts, ka festivāla auditorija turpina paplašināties un interese par festivālu arvien pieaug. Katru gadu to apmeklē aptuveni 3000 cilvēku.

 

Kas ir Berimors? Berimors Bregovičs ir mopšu sugas suņuks, kurš kopš savas dzimšanas ir izrādījis neparastu interesi par kustīgajām bildēm. Īpaši viņam patīk spiegu seriāli, bet nepatīk filmas par citiem suņiem. Rīgas Starptautiskais Bērnu filmu festivāls “Berimors” savu nosaukumu ieguvis tieši pateicoties šim suņukam. Berimors ir festivāla patrons un žūrijas goda priekšsēdētājs. Berimors vienmēr aktīvi piedalās festivālā - preses konferencē, atklāšanas un noslēguma ceremonijās, kā arī ir kļuvis par plaši atpazīstamu “Berimora” seju.

Tā kā Berimors uz Ventspils festivāla seansiem nevarēs atbraukt, tad Ventspils seansiem būs savs patrons – Džeka Rasela sugas sunītis Riekstiņš (attēlā). Riekstiņš visus kino apmeklētājus sagaidīs un pavadīs, kā arī aicinās jaunāko klašu bērnus zīmēt filmas un festivāla iespaidus, bet vecāko klašu skolēnus uzrakstīt nelielu recenziju par redzēto filmu. Radošākos un interesantākos darbus publicēs Jūras vārtu mājas lapā, kā arī tiem piešķirs dažādas veicināšanas balvas un aktīvākajai klasei speciāls kinoseanss uz lielās Jūras vārtu skatuves.

 

Festivāla filmas Jūras vārtos:

 

12.04. plkst.13:00 Animācijas filma „Pasaka par diviem odiem” (Dānija 2007.g. 79min)

13.04. plkst.14:00 Mākslas filma „Krokodili” (Vācija 2009.g. 92min)

14.04. plkst. 14:00 Mākslas filma „Karla un Katrīne” (Dānija 2009.g. 83min.)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: