Mēdz teikt, ka zelts piestāv visiem, tikai jāatrod īstā krāsa.. Par klasisko zelta krāsu tiek uzskatīta dzeltenā, jo tādā tas ir sastopams dabā, taču tā nebūt nav vienīgā. Mūsdienās ļoti iecienīts ir arī sārtais jeb sarkanais zelts, taču popularitātes topa augšgalā ir baltais zelts. Kas ir baltais zelts, kā to iegūst un kāpēc baltā zelta laulības gredzeni kļūst arvien populārāki – par to uzzini turpinājumā!

Vai baltais zelts patiešām ir zelts? Protams!

Reizēm rodas jautājums, vai baltais zelts ir tas pats zelts, vai arī tas ir cits vērtīgs metāls? Atbilde ir - balto zeltu iegūst no dzeltenā zelta veidojot sakausējumus ar citiem metāliem, kuri tam piešķir balto toni. Parasti balto zeltu veido pievienojot niķeli, cinku vai palādiju, tas var būt arī cits baltas nokrāsas metāls. Zelta prove ir atkarīga no metāla sakausējuma attiecības, taču Latvijā populārākais ir zelts 585. provē, kurā nedaudz vairāk kā puse no kopējā metāla ir klasiskais zelts, bet atlikušās daļas – attiecīgais baltā toņa metāls.

Kāpēc baltā zelta juvelierizstrādājumi ir tik populāri

Baltais zelts tiek izmantots juvelierizstrādājumu izgatavošanā, jo tas nodrošina labu izturību, vieglumu un estētisku izskatu. Parasti balto zeltu raksturo augsta kvalitāte un izteikts spīdums. Šis elegantais metāls ir populāra alternatīva dabiskam, tīram zeltam, jo augstākai zelta provei raksturīgs izteikti dzeltens tonis un tas ir daudz mīkstāks par balto zeltu, tāpēc rotas ātrāk gūst skrāpējumus vai deformējas. Izturība ir viens no svarīgiem iemesliem, kāpēc baltā zelta gredzeni, auskari, rokassprādzes un citas rotas ir ļoti iecienītas. Ir vēl viena priekšrocība, kurā īpaši izdevīgs ir tieši baltais zelts – cena bieži vien ir pieejamāka kā tīra zelta izstrādājumiem. Izturība, elegance, skaistais tonis un izdevīgā cena ir iemesli, kāpēc baltā zelta laulības gredzeni mūsdienās popularitātes ziņā var apsteigt pat klasiskā zelta gredzenus. Svarīgi zināt, ka ne viss baltais zelts ir vienāds - tas var atšķirties atkarībā no tā sastāva, no zelta un metāla proporcijām. Tas var ietekmēt gan izstrādājuma krāsas toni, gan cietību un citas īpašības. Ir ieteicams konsultēties ar speciālistu, lai izvēlētos piemērotu balto zeltu, kas atbilst prasībām.

Kādi baltā zelta juvelierizstrādājumi šobrīd ir modē

Lai arī zelts no modes nav izgājis jau daudzu gadsimtu garumā, tomēr ir rotas, kuras juvelierizstrādājumu pasaulē reizi pa reizei izceļas vairāk par citām. Šobrīd baltais zelts ir aktuāls arī pats par sevi, taču īpaši pieprasījuma ziņā jāizceļ:

·        baltā zelta gredzeni ar briljantiem – kristāldzidrais briljants kopā ar baltā zelta minimālistisko toni piešķir rotai eleganci un izsmalcinātību. Šādu gredzenu novērtēs jebkura vecuma un jebkura stila cienītājs, jo tas reprezentē smalkumu un vērtību. Iespējams, tieši tāpēc arī rotu dizaineri gan klasiska, gan moderna dizaina gredzenos un arī laulību gredzenos izmanto šo salikumu. Ja vēlies redzēt skaistus piemērus, apskati un novērtē GIVEN rotu kolekcijās. 

·        baltā zelta auskari ir ideāla dāvana sev vai tuvam cilvēkam svētkos vai nozīmīgā brīdī. GIVEN kolekcijās ir vairāki simti variantu, ja vēlaties, lai auskari tiek iesaiņoti kā dāvana, pasakiet to konsultantam;

·        baltā zelta laulību gredzeni ir tikpat pieprasīti kā dzeltenā zelta laulības gredzeni. Tie izceļas ar eleganci un minimālistisko toni. GIVEN kolekcijās ir šādi gredzeni ar akmeņiem vai bez tiem, daudzi modeļi nopērkami komplektos. Neparasta dizaina cienītāji var apsvērt arī tādus laulības gredzenus, kas veidoti no vairāku krāsu zelta – arī tādus var apskatīt GIVEN piedāvājumā.

Tavas baltā zelta rotas gaida Tevi GIVEN veikalos

Ja baltais zelts ir iedvesmojis arī Tavu sirdi, noteikti ieskaties GIVEN kolekcijās, jo tur ir ļoti daudz šī elegantā metāla rotu. Ērta priekšrocība ir ne tikai lielā izvēle, bet arī laipnie konsultanti, iespēja pāris minūšu laikā noformēt dalītu maksājumu, apdrošināt interneta veikala pirkumu līdz saņemšanas brīdim un saņemt to ar ātru piegādi – Rīgā tas var notikt pat dažu stundu laikā!

Lasi vēl