Latvijas veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums Nutrameg izstrādā veselības tehnoloģiju lietotnes Rietumeiropas un Dienvidamerikas tirgum, bet pašlaik aktīvi paplašinās un apgūst jaunus tirgus arī citviet Eiropā un Āzijā.

Uzņēmuma komanda – uztura speciālisti, treneri, fizioterapeiti – izstrādā daudzveidīgus uztura plānus dažādiem dzīvesveida paradumiem un ēšanas ierobežojumiem. Nutrameg līdzdibinātājs Kristofs Blaus atklāj – uzņēmuma galvenais mērķis ir palīdzēt vismaz miljardam pasaules iedzīvotāju samazināt lieko svaru un justies labāk.

Katrs, kurš kaut reizi dzīvē ir mēģinājis notievēt, zina, cik tas var būt grūti. Nutrameg atvieglo šo uzdevumu, piedāvājot sabalansētus un daudzveidīgus uztura plānus dažādām vajadzībām. Sev piemērotus maltīšu ieteikumus atradīs gan tie, kuri nedrīkst lietot uzturā noteiktas produktu grupas, gan tie, kuri vēlas izmēģināt, piemēram, keto vai Vidusjūras diētu. Šobrīd uzņēmuma lietotnes darbojas jau 30 valodās, un Nutrameg komanda prāto, kā savu kuplo lietotāju saimi vēl vairāk iesaistīt uzņēmuma aktivitātēs.

“Ja cilvēkam ir labi panākumi, viņam patīk padalīties ar draugiem, palielīties soctīklos, varbūt arī pavilkt līdzi citus. Tāpēc šobrīd strādājam pie īpašas programmas izveides, lai motivētu aktīvākos lietotājus kļūt par tādiem kā mūsu pārstāvjiem. Piemēram, cilvēks nofilmē, kā pagatavo brokastis pēc mūsu uztura speciālistu radītās receptes, publicē to savos soctīklos un saņem noteiktu sekotāju reakciju. Ja atsaucība ir liela, mēs dāvinām kādu bonusu. Pie detaļām vēl strādājam un vairāk par to stāstīsim šī gada beigās vai nākamā gada sākumā, kad plānojam programmu publicēt dzīvē,” stāsta Kristofs Blaus.

Uzņēmums iecerējis jau tuvākajā laikā paplašināt savu darbību arī veselības aprūpes nozarē, piedāvājot īpašas uztura programmas cilvēkiem ar diagnozēm, kam galvenā ārstēšana ir noteikta diēta, piemēram, ar II tipa cukura diabētu, kolītu, gastrītu, paaugstinātu asinsspiedienu, atvilni u. c. Iecerēts izveidot vienotu sistēmu, kas ļautu ārstiem reģistrēt savus pacientus vienotā, drošā sistēmā, norādot tajā diagnozi, atļautos un aizliegtos produktus, īpašas prasības, savukārt Nutrameg speciālisti nodrošinātu konkrētas, precīzas ēšanas un dzīvesstila rekomendācijas. Tas ļautu pacientam vieglāk saprast, ko un cik daudz viņš drīkst ēst katrā ēdienreizē, kādus produktus izvēlēties un kādas maltītes pagatavot. Pašlaik sadarbībā ar ārstiem tiek meklēts risinājums, kā šo produktu pacientiem nodrošināt bez maksas.

Gada beigās vai nākamā gada sākumā Nutrameg plāno arī uzsākt sadarbību ar fiziskās sagatavotības treneriem un uztura speciālistiem, kuri tiešsaistē piedāvā par maksu iegādāties pašu izveidotus uztura un treniņu plānus. Lai speciālistiem nenāktos nodarboties ar eksperimentiem un investīcijām programmēšanas darbos, Nutrameg piedāvās lietotnes sagatavi par ikmēneša abonēšanas maksu, dodot iespēju katram speciālistam pārdot savu uztura vai treniņu plānu. Pēc līdzīga principa darbojas uzņēmumi, kuri tirgo, piemēram, T kreklus pēc pasūtījuma. Kad klients nopērk T kreklu ar konkrēta mākslinieka dizainu, mākslinieks pats to kreklu neapdrukā un nepiegādā, to dara starpnieka uzņēmums.

Par Nutrameg

Nutrameg ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums, kura misija ir ar patentēta uztura tehnoloģiju palīdzēt vismaz miljardam cilvēku dzīvot veselīgāk. Nutrameg starptautiskajā komandā apvienojušies uztura speciālisti, treneri un citi veselības aprūpes speciālisti, kā arī tehnoloģiju inženieri no Latvijas, Vācijas, Ukrainas, Gruzijas un ASV, kuri strādā pie dažādām inovatīvām veselības tehnoloģiju lietotnēm klientiem visā pasaulē. Uzņēmuma līdzdibinātāji ir uzņēmējs Kristofs Blaus, sertificēta uztura speciāliste un trenere Elīna Balode un citi veselības aprūpes un digitālo pakalpojumu eksperti.

Lasi vēl