Saistībā ar Krievijas iekšpolitisko notikumu neprognozējamo attīstību no pirmdienas, 26. jūnija, Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs ir pārtraukta Krievijas pilsoņu visa veida vīzu pieteikumu pieņemšana, informē Ārlietu ministrijā.

Vīzu pieteikumi, kas pārstāvniecībās ir pieņemti un kuru apstrāde uzsākta līdz 25. jūnijam, tiks izskatīti līdz galam.

Algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins piektdienas, 23. jūnija, vakarā paziņoja, ka "Vagner" algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā un dodas uz Maskavu nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību. Algotņi pārņēma savā kontrolē Rostovu pie Donas un ceļā uz Maskavu grupējuma kolonnas sasniedza Voroņežas un Ļipeckas apgabalus, savukārt Maskavā tika veikti pasākumi pilsētas aizsardzībai.

Jau sestdienas, 24. jūlija, vakarā Prigožins paziņoja, ka vagnerieši pārtrauc virzīties uz Maskavu un dodas atpakaļ. Prigožinam Kremlis došot iespēju pārcelties uz Baltkrieviju, bet "Vagner" kaujinieki tiks atbrīvoti no kriminālatbildības par bruņoto dumpi, paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, sakot, ka neesot zināms, ar ko Baltkrievijā nodarbosies Prigožins.

Putins kvēlā uzrunā 24. jūlijā apsūdzēja Prigožinu valsts nodevībā un apsolīja sodīt vainīgos, bet pēc tam piekrita amnestijas līgumam, saskaņā ar kuru "Vagner" priekšnieks izvairīšoties no kriminālvajāšanas un pārcelsies uz Baltkrieviju.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Kriska 27.06.2023, 09:36:08

    Veselu mēnesi vagnerieši ceļoja uz Maskavu. Ilgs ceļš kāpās!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: