Ventspils valstspilsētu 2023. gada XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos pārstāvēs 27 kolektīvi, kuru sastāvos ir 558 dalībnieki.

Uz Dziesmu un Deju svētkiem dosies seši tautas deju kolektīvi, kas ar savu sniegumu bagātinās deju lieluzvedumu “Mūžīgais dzinējs” – Jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi “Liedags”, jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi “Strautuguns”, vidējās paaudzes deju kolektīvs “Kurzeme", kā arī senioru deju kolektīvs “SenKurzeme”. Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Strautuguns” Ventspils vārdu nesīs arī deju lieluzvedumā “Balts” un noslēguma koncertā “Kopā augšup”.

Koru nozari pārstāvēs astoņi dažādu grupu kori – jauktie kori “Līvzeme”, “Kaiva” un “Ventspils”, sieviešu kori “Venda” un “Lība”, Ventspils vīru koris, skolu apvienotais jauniešu koris un senioru sieviešu koris “Ziemeļzvaigzne”. Divi no šiem koriem – Jauktais koris “Ventspils” un sieviešu koris “Venda” ar saviem izcilajiem rezultātiem repertuāra pārbaudes skatēs ieguvuši iespēju piedalīties tradicionālajos "Koru karos".

Arī pūtēju orķestris “Ventspils” piedalīsies ne tikai pūtēju orķestru koncertā “Laiks iet pāri”, bet arī noslēguma koncertā “Kopā augšup” un šāds gods tiek tikai labākajiem orķestriem Latvijā.

Vokālo ansambļu konkursa finālisti vokālais ansamblis “Mundus” šogad piedalīsies garīgās mūzikas koncertā “Dievs, Daba, Cilvēks”, savukārt, dziesmu ansambļi “Windau”, “Žuravinka”, “Tatjanas diena”, “Ventiņ”, “Ventspils Blūmīzeristi” un folkloras kopas “Laipa” un “Jurjev denj” bagātinās Vērmanes dārza un Esplanādes skatuvju repertuāru.

Ventspils tautas lietišķās mākslas studiju “Vīkale”, “Drellītis” un “Spārni” konkursā atlasītie rokdarbi tiks izstādīti tautas lietišķās mākslas izstādē “Mēs”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: