Piedaloties ikgadējā Latvijas Ilgtspējas indeksa izvērtēšanas procesā, pašvaldības SIA ''Ventspils reiss'' sesto gadu pēc kārtas izcīnījis Platīna atzinību, kas apliecina ne tikai to, ka darbs uzņēmumā organizēts atbilstoši visaugstākajiem kritērijiem, un to raksturo augsts atbildības līmenis dažādās biznesa jomās.

Pašvaldības SIA “Ventspils reiss” jau vienpadsmito gadu piedalījās Latvijas Ilgtspējas indeksa noteikšanā. Arī šogad, tāpat kā citus gadus, uzņēmuma kārtējo reizi izdevies apliecināt, ka, neskatoties uz virkni apstākļu, kas nereti mēdz negatīvi ietekmēt uzņēmuma darbību un sniegto pakalpojumu , “Ventspils reiss” turpinājis ne tikai veiksmīgi strādāt, bet arī pilnveidojies, attīstījies un modernizējies. Par to liecina tas, ka noslēdzies e – bus projekts, un Ventspils pilsētas autobusu maršrutos iesaistīti visi autobusi, ko bija plānots iegādāties projekta ietvaros (14 mazas ietilpības elektroautobusi un 1 lielas ietilpības duālās degvielas sistēmas autobuss), kā arī veiksmīgi tiek ekspluatēta projekta ietvaros izbūvētā infrastruktūra.

Tieši šis projekts ir kā stūrakmens kapitālsabiedrības ilgtspējai, jo aptver visas tās jomas, kas tradicionāli tiek saistītas ar ilgtspējas jēdzienu: uzņēmuma ietekme uz apkārtējo vidi un sabiedrību, darba vides uzlabošanu un darbinieku labbūtību, kā arī daudzām citām. Inovāciju ieviešana ir viens no priekšnosacījumiem mērķtiecīgai pašattīstībai, un apliecina uzņēmuma spēju rūpēties par šodienu un ieguldīt arī nākotnē, panākot līdzsvaru starp vidi, ekonomisko izaugsmi un sociālo jomu.

Tradicionāli Latvijas Ilgtspējas indeksa eksperti dalībniekus vērtē piecās būtiskās biznesa jomās - stratēģija jeb darbības plānošana ilgtermiņā, tirgus attiecības (biznesa procesu atklātība un atbildība pret klientiem), darba vide (personāla politika), vide (uzņēmuma ietekme uz apkārtējo vidi) un ieguldījums sabiedrībā (veselības veicināšanas pasākumi, sadarbība ar vietējo kopienu). Pēc uzrādītajiem rezultātiem (spējas apliecināt savu sniegu un atbilstību izvirzītajiem kritērijiem), uzņēmumi tiek dalīti piecās kategorijās: Dimanta, Platīna, Zelta, Sudraba, Bronzas.

Lai pierādītu atbilstību konkursa kritērijiem, katram pretendentam ekspertu komisijai jāuzrāda apjomīgs pierādījumu klāsts, kurā jābūt gan dokumentālam, gan vizuālam (foto, video u.c.) apliecinājumam par to, ka uzņēmums savā darbībā patiešām konkrēto kritēriju ievēro. Īpašu uzmanību konkursa žūrija pievērš arī tam, vai uzņēmums saņēmums saņēmis citu neatkarīgu ekspertu vērtējumu, kā arī sabiedrības viedoklim, kas pausts publiskā vidē.

Jau pirmajā dalības gadā “Ventspils reisam” izdevās sasniegt Sudraba kategoriju (izcīnīta 2 reizes), pēc tam trīs reizes uzņēmums apbalvots ar Zelta kategorijas atzinību, bet nu jau 6 gadus pēc kārtas - ar Platīnu.

Uzņēmumi, kam piešķir Platīna atzinību, savā darbībā demonstrē atbildīgu attieksmi un augsta līmeņa atbildību visās savas darbības jomās; rūpējas gan par saviem darbiniekiem, gan klientiem, sadarbības partneriem un vietējo kopienu, iesaistot visas iepriekš minētās grupas gan vērtēšanas procesos, gan sava snieguma uzlabošanā; šo uzņēmumu publiskotos datus ir apstiprinājis ārējs auditors.

Ilgtspējas indeksa mērķis ir paaugstināt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju, kā arī palīdzēt Latvijas uzņēmumiem novērtēt savu sniegumu un gūt pārskatu par nepieciešamajiem uzlabojumiem. Tā iniciatori ir Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība un Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Doncarleone Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

    Apskaidrojiet lūdzu autobusa vadītājam ar v.n. jg2193, kas ir virziena rādītāji, un kā tie ir jālieto.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: