1. jūnijā, daudziem skolēniem sācies ilgi gaidītās vasaras brīvdienas un, lai, baudot vasaras atpūtu un dažādas aktivitātes, nebūtu jāsaskaras ar nepatīkamiem starpgadījumiem, Valsts policija aicina vecākiem ar savām atvasēm rūpīgi pārrunāt dažādus jautājumus par drošību vasarā.

Tāpat Valsts policija ir arī sagatavojusi vairākus drošības nosacījumus, kas jāņem vērā ikvienam bērnam.

Lai palīdzētu atvasēm un vecākiem sagatavoties drošai vasarai, Valsts policija ir sagatavojusi vairākus drošības padomus. Primāri ir jāatgādina, ka bērnam noteikti jāpastāsta vecākiem par saviem nodomiem, kurp vēlas doties, cik ilgi būs prom, ar ko būs kopā. Tāpat bērniem ir jāatgādina, ka svešām personām, kuras mēģina pievērst viņa uzmanību, nevajag uzticēties, jo nav iespējams paredzēt svešinieka nodomus.

Vasara ir laiks, kad vēl pastiprinātāk bērniem jāatgādina par drošību ceļu satiksmē. Piemēram, iela jāšķērso pa gājēju pāreju vai pie zaļā luksofora gaismas signāla, iepriekš pārliecinoties, ka transportlīdzekļi ir apstājušies. Tāpat brauktuvi nedrīkst šķērsot vietā, kur uzstādīts nožogojums vai barjera. Ja bērns brauc ar velosipēdu, jāatceras, ka galvā obligāti jābūt aizsprādzētai aizsargķiverei.

Mobilā telefona lietošana vai mūzikas klausīšanās austiņās var novērst bērna uzmanību ne tikai no apkārt notiekošā, bet novest arī pie traģēdijas. Lai izvairītos no iespējamas nelaimes dzelzceļa vai brauktuves tuvumā, kā arī šķērsojot brauktuvi, svarīgi visu uzmanību pievērst apkārt notiekošajam, tādēļ jāatgādina bērniem, ka viedierīču lietošana un mūzikas klausīšanas ceļa un dzelzceļa tuvumā ir jāpārtrauc!

Sākoties vasarai, bērni aizvien biežāk nodarbosies ar dažādām brīvā laika aktivitātēm, tādēļ būtiski atgādināt par savu personīgo mantu drošību – neatstāt bez uzraudzības somas un citas vērtīgas lietas. Būtiski arī parūpēties par sava velosipēda drošību, lai nenokļūtu nepatīkamā situācijā un braucamrīks nenonāktu zagļa rokās, ir jāievēro vairāki drošības ieteikumi: velosipēds jāpieslēdz ar kvalitatīvu drošības saslēgu, ja iespējams, tas jānovieto videonovērošanas kameru tuvumā, uz velosipēda vai tā groziņā nedrīkst atstāt vērtīgas mantas un velosipēds jāpieslēdz pie droša statīva.

Tāpat ar bērnu ļoti svarīgi ir pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar drošību pie ūdens un atpūtu dabā. Bērnam nekādā gadījumā nevajadzētu vienam pašam bez pieaugušo uzraudzības doties peldēties vai atrasties ūdens tuvumā. Bērni arī vieni paši bez pieaugušo klātbūtnes nedrīkst iet mežā, jo pastāv apmaldīšanās risks.

Gadījumos, kad bērnam draud briesmas, nekavējoties par to jāziņo policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai vienotajam glābšanas dienestam – 112!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: