Iedzīvotāju piesardzība mudinājusi pilsētas Sociālo dienestu mainīt kārtību, kādā izmaksā pašvaldības pabalstus.

Ventspils pašvaldība, kā ierasts, pirms Lieldienām izmaksās pabalstus trūcīgajiem un maznodrošinātajiem. Paredzēts tos izmaksāt 9 000 pensionāriem un invalīdiem, kā arī 49 bērniem invalīdiem. «Mēs bijām gatavi veikt pabalstu izmaksu tāpat kā agrāk, bet pagājušās nedēļas traģiskais notikums ar pastnieci mudināja mūs pārdomāt šo sistēmu,» atklāj Sociālā dienesta vadītāja Dace Kaņepe. Daudzi vecie ļaudis nelabprāt atver durvis svešiem ļaudīm, un ne bez pamata. Kaņepe atgādina gadījumus Rīgā, kad cilvēkus apkrāpuši viltus sociālie darbinieki. Turklāt šobrīd pa mājām staigā arī tautas skaitītāji, tādēļ izlemts pārveidot pabalstu izmaksas sistēmu.

Jaunā kārtība paredz, ka pabalstu pārskaitīs uz personas kontu bankā vai pastā. Tādēļ tie pilsētas iedzīvotāji, kuriem pienākas šis pabalsts (pensionāri un invalīdi, kam pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas, neskaitot piemaksu, nepārsniedz Ls 191.91, kā arī bērnu invalīdu ģimenes), jāaiziet uz Sociālo pārvaldi, lai norādītu kontu, uz kuru naudu pārskaitīt. Tie, kuriem konts nav atvērts, pabalstu, kā līdz šim, varēs saņemt dienesta kasēs. Savukārt tiem, kas veselības stāvokļa dēļ to nevar, pabalstu piegādās mājās, bet viņiem par šo vajadzību Sociālā dienesta darbinieki jāinformē pa tālr. 63601210 vai 63663001.

No 1. aprīļa līdz 13. maijam pašvaldības pabalstus izmaksās tiem, kas būs norādījuši savu norēķinu kontu. Savukārt no 13. aprīļa līdz 13. maijam naudu varēs saņemt Sociālā dienesta pilsētas un Pārventas nodaļu kasēs atbilstoši sarakstam (ar to var iepazīties Ventas Balss 29. marta numurā un pilsētas portālā). Dienesta vadītāja sola, ka neatraidīs arī tos, kas būs atnākuši citā dienā. Arī piegāde mājās sāksies 13. aprīlī. D. Kaņepe aicina iedzīvotājus pret pārmaiņām izturēties ar sapratni, jo pabalsta saņemšana norēķinu kontā neapšaubāmi ir ērtāks veids.

Foto:Cilvēki, kam ir tiesības saņemt pašvaldības pabalstu, nāk uz Sociālo dienestu, kur jau sagatavotā iesniegumā ieraksta savus personas datus un konta numuru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: