Sestdien plkst. 16 Pārventas bibliotēkā notiks Lasītāju kluba „Labirints” un Ventspils Krievu biedrības veidotais pasākums „Pieņemiet manu mīlestību’’, kas veltīts izcilās krievu dzejnieces Bellas Ahmaduļinas atcerei.

Dzejniece, rakstniece un tulkotāja Bella Ahmaduļina dzimusi Maskavā, mācījusies Maksima Gorkija Literatūras institūtā vienā kursā ar Vizmu Belševicu, Jevgeņiju Jevtušenko, Andreju Vozņesenski. Izslēgta no institūta, bet vēlāk uzņemta atpakaļ un beigusi to ar izcilību. Viņa piederēja 20.gs. sešdesmito gadu dzejnieku paaudzei, kļūstot par vienu no izcilākajām tās pārstāvēm.

Ahmaduļinas dzejā spriegs lirisms apvienots ar intelektuālu dzīves uztveri, tajā jūtama arī sasaukšanās ar aizgājušo laikmetu poētisko tradīciju. Pirmais dzejoļu krājums "Stīga" nācis klajā 1962.gadā. Latviešu valodā izdota B.Ahmaduļinas dzejas izlase „Noslēpums”.

Bella Ahmaduļina ar savu dzīvesbiedru, mākslinieku Borisu Mesereru, 2001.gadā divas reizes viesojās Ventspilī. Mūsu pilsētai viņa veltījusi vairākus dzejoļus.

Sestdienas pasākumā būs iespējams noskatīties videoierakstu, kurā dokumentēta dzejnieces viesošanās Ventspilī. Savās atmiņās par tikšanos ar Bellu Ahmaduļinu dalīsies vēsturniece Ingrīda Štrumfa. Skanēs Bellas Ahmaduļinas dzeja un dziesmas ar izcilās dzejnieces vārdiem.

 

Pasākums ir bezmaksas.

Foto:delfi.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: