Kurzemes Rehabilitācijas centra fizioterapeiti apguva jaunas zināšanas Šrotas metodes apmācībās - “International Schroth 3-dimensional Scoliosis Therapy”. Rudenī speciālistiem plānota apmācību otrā daļa, lai jau gada nogalē šo efektīvo metodi varētu piedāvāt reģiona pacientiem.

Šrotas metode ir specifiska fizioterapijas metode, kas tiek pielietota gadījumos, kad pacientiem ir diagnosticēta mugurkaula deformācija – skolioze. Šī metode tiek plaši izmantota pacienta stājas kontrolēšanai, ķermeņa simetrijas veicināšanai, izvairoties no ķirurģiskas iejaukšanās. Šrotas metodes laikā tiek uzlabota krūšu kurvja mobilitāte un elpošanas funkciju darbība, mazinās muguras sāpes, kā arī palēninās vai pilnībā tiek novērsts mugurkaula deformācijas progress.

Ne mazāk svarīgs aspekts metodes pielietošanā ir kosmētiskais uzlabojums – pacientam veidojas pareiza stāja, kā arī tiek veicināta apzināta paškontrole - rodas spēja noturēt un izvēlēties pareizu posturālo pozu ikdienā – piemēram, sēžot vai stāvot.

Ar metodes palīdzību pacientiem tiek sagatavota arī mājas vingrojumu veikšanas programma. Šrotas metode ir klīniski pārbaudīta un tā tiek pielietota terapijā gan bērniem, gan pieaugušajiem. Apmācības Kurzemes Rehabilitācijas centrā norisinājās piecas dienas, sertificētas fizioterapeites un Šrotas metodes instruktores Zanes Rožkalnes vadībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: